Kool­sa­la­de met ro­mi­ge mos­terd­dres­sing

Deze vegetarische salade met witte kool is al in 10 minuten klaar.

(4) waardeer
bijgerecht Deze vegetarische salade met witte kool is al in 10 minuten klaar. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer voor de dressing de mayonaise, yoghurt, mosterd en honing door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  2. Snijd de tomaten elk in acht parten. Halveer de Amsterdamse uien.
  3. Schep de dressing door de witte kool. Meng met de tomaten, Amsterdamse uien en rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Maak je ook burgers op de barbecue? Houd dan wat tomaten en uitjes achter voor op de burgers. Je kunt ook wat extra dressing maken en die gebruiken als burgersaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
    waarvan suikers 25 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Koolsalade met romige mosterddressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­sa­la­de met ro­mi­ge mos­terd­dres­sing

1
1
  • 4 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 1 el Franse mosterd
  • ½ el vloeibare honing

Roer voor de dressing de mayonaise, yoghurt, mosterd en honing door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

2
2
  • 380 g tastytom-trostomaten
  • 200 g Amsterdamse uitjes

Snijd de tomaten elk in acht parten. Halveer de Amsterdamse uien.

3
3
  • 300 g gesneden witte kool
  • 75 g rozijnen

Schep de dressing door de witte kool. Meng met de tomaten, Amsterdamse uien en rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.