Ve­ga nug­gets

Leuk om te doen met je kids: deze vega nuggets paneer je met cornflakes.

(1) waardeer
bijgerecht Leuk om te doen met je kids: deze vega nuggets paneer je met cornflakes. 4 personen
2 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tofu in stukjes van 3 cm. Meng de sojasaus met de knoflookpoeder en marineer de tofu in het soja-knoflook-mengsel.
  2. Meng voor het paneren de bloem met peper en zout in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes met de hand fijn boven een derde diep bord en meng het sesamzaad erdoor.
  3. Haal de stukjes tofu eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes met sesamzaad. Zorg dat de nuggets helemaal bedekt zijn met cornflakes. Haal ze nogmaals door het ei en de cornflakes.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de helft van de vega nuggets in 4 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de nuggets.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Vega nuggets

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga nug­gets

1
1
  • 375 g tofu naturel
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder

Snijd de tofu in stukjes van 3 cm. Meng de sojasaus met de knoflookpoeder en marineer de tofu in het soja-knoflook-mengsel.

2
2
  • 3 el tarwebloem

Meng voor het paneren de bloem met peper en zout in een diep bord.

3
3
  • 3 middelgrote eieren

Klop de eieren los in een ander diep bord.

4
4
  • 150 g cornflakes
  • 4 el wit sesamzaad

Verkruimel de cornflakes met de hand fijn boven een derde diep bord en meng het sesamzaad erdoor.

5
5

Haal de stukjes tofu eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes met sesamzaad.

6
6

Zorg dat de nuggets helemaal bedekt zijn met cornflakes. Haal ze nogmaals door het ei en de cornflakes.

7
7
  • 2 el arachideolie

Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak de helft van de vega nuggets in 4 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

8
8
  • 2 el arachideolie

Herhaal met de rest van de nuggets.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.