bewaar
Kimchi fried rice
Kimchi fried rice
bewaar

Kimchi fried rice

Kan jij jouw rijst niet meer zonder kimchi eten? Top, want kimchi en fried rice is een gouden combi!

20 min. bereiden
5 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

wite rijst

4

bosuitjes

1 teen

knoflook

2 vellen

norivellen

2 el

sesamolie

385 g

Kesbeke Kimchi

2 el

sojasaus

4

middelgrote eieren

½ el

wit sesamzaad

2 el

sesamolie

Kan jij jouw rijst niet meer zonder kimchi eten? Top, want kimchi en fried rice is een gouden combi!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ca. 5 min. zonder deksel uitstomen en roer los met een vork. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de knoflook fijn. Scheur of knip de nori in kleine stukjes.

2

Verhit ⅔ olie in een hapjespan of wok en voeg de knoflook en de helft van de bosui toe. Bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kimchi met sap, de helft van de nori, de sojasaus en de rijst toe en roerbak ca. 5 min. op hoog vuur.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Breng op smaak met zout. Verdeel de kimchi fried rice met de gebakken eieren over de kommen en strooi het sesamzaad, de rest van de bosui en de rest van de nori erover.

Kimchi fried rice

Instructievideo - 00:37 min.

Kimchi fried rice

Kan jij jouw rijst niet meer zonder kimchi eten? Top, want kimchi en fried rice is een gouden combi!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig