Ta­ji­ne van kip, ci­troen, aard­ap­pel en olij­ven

Met deze tajine tover je toch een beetje Marokko op je bord.

(9) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Met deze tajine tover je toch een beetje Marokko op je bord. 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tajine of braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de citroen in de lengte in 4 parten. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 3/5 van de olie in de tajine en stoof onder regelmatig roeren de ui en de helft van de knoflook op laag vuur 15 min. tot het mengsel zacht is en goudbruin. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Meng in een kom met de rest van de olie, ⅔ van de ras el hanout, de citroen en de rest van de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
  2. Voeg de aardappelblokjes, bleekselderij en de rest van de ras el hanout toe aan de ui en roer even door. Voeg het water toe. Doe de deksel op de tajine en laat 10 min. stoven tot de aardappel beetgaar is. Schep de gemarineerde kip met citroen en de olijven met vocht uit het blikje erdoor en doe de deksel op de tajine. Stoof nog 20 min. tot de kip gaar is en de aardappel lekker zacht.
  3. Snijd de koriander fijn. Haal 1 citroenpart uit de tajine (per 4 personen) en snijd deze met schil en al heel fijn, meng erdoor en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Geen tajine in huis? Gebruik dan een gietijzeren stoofpan met deksel.

combinatietip:

Lekker met Libanees brood, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 19-20

Tajine van kip, citroen, aardappel en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­ji­ne van kip, ci­troen, aard­ap­pel en olij­ven

1
1
  • 4 middelgrote uien
  • 4 tenen knoflook

Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 citroen
  • 150 g bleekselderij

Snijd de citroen in de lengte in 4 parten. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

3
3
  • 3 el milde olijfolie

Verhit olie in de tajine en stoof onder regelmatig roeren de ui en de helft van de knoflook op laag vuur 15 min. tot het mengsel zacht is en goudbruin.

4
4
  • 400 g kipfilet
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el ras el hanout

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Meng in een kom met de rest van de olie, ras el hanout, de citroen en de rest van de knoflook.

5
5
  • 1 kg aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.

6
6
  • 1 el ras el hanout

Voeg de aardappelblokjes, bleekselderij en de rest van de ras el hanout toe aan de ui en roer even door.

7
7
  • 150 ml water

Voeg het water toe. Doe de deksel op de tajine en laat 10 min. stoven tot de aardappel beetgaar is.

8
8
  • 200 g olijven met citroen

Schep de gemarineerde kip met citroen en de olijven met vocht uit het blikje erdoor en doe de deksel op de tajine.

9
9

Stoof nog 20 min. tot de kip gaar is en de aardappel lekker zacht.

10
10
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn. Haal 1 citroenpart uit de tajine en snijd deze met schil en al heel fijn, meng erdoor en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Geen tajine in huis? Gebruik dan een gietijzeren stoofpan met deksel.

combinatietip:

Lekker met Libanees brood, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.