Ta­ji­ne van kip, aard­ap­pel en olij­ven

Tajine-time! De gouden tip? Serveer 'm met platbrood.

(8) waardeer
hoofdgerecht Tajine-time! De gouden tip? Serveer 'm met platbrood. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • tajine of hapjespan met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit ¾ van de olie in de tajine en stoof de ui, de bleekselderij en de helft van de knoflook op laag vuur 20 min. tot zacht en goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de citroen in de lengte in 4 parten. Snijd de kipflet in blokjes van ca. 3 cm. Meng de kip in een kom met de rest van de olie, 2/3 ras el hanout, de citroen, peper en eventueel zout en de rest van de knoflook. Zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Voeg de aardappelblokjes en de rest van de ras el hanout toe aan het uimengsel en roer even door. Voeg het water toe. Breng op smaak met zout. Doe de deksel op de tajine en laat 10-15 min. stoven tot de aardappel beetgaar is.
  4. Schep de gemarineerde kip met citroen en de olijven met vocht door de aardappel en doe de deksel op de tajine. Stoof nog 20 min. tot de kip gaar is en de aardappel lekker zacht. Haal 1 citroenpart uit de tajine en snijd deze met schil en al heel fijn. Meng door het gerecht. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de tajine met de koriander.

combinatietip:

Lekker met Libanees platbrood, het recept is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Tajine van kip, aardappel en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­ji­ne van kip, aard­ap­pel en olij­ven

1
1
  • 5 middelgrote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 350 g bleekselderij

Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in de tajine en stoof de ui, de bleekselderij en de helft van de knoflook op laag vuur 20 min. tot zacht en goudbruin.

3
3
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de citroen in de lengte in 4 parten.

4
4
  • 400 g kipfilets
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 el ras el hanout

Snijd de kipflet in blokjes van ca. 3 cm. Meng de kip in een kom met de rest van de olie, ras el hanout, de citroen, peper en eventueel zout en de rest van de knoflook. Zet in de koelkast tot gebruik.

5
5
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.

6
6
  • 1 el ras el hanout
  • 150 ml kraanwater

Voeg de aardappelblokjes en de rest van de ras el hanout toe aan het uimengsel en roer even door. Voeg het water toe. Breng op smaak met zout.

7
7

Doe de deksel op de tajine en laat 10-15 min. stoven tot de aardappel beetgaar is.

8
8
  • 400 g olijven met citroen

Schep de gemarineerde kip met citroen en de olijven met vocht door de aardappel en doe de deksel op de tajine.

9
9

Stoof nog 20 min. tot de kip gaar is en de aardappel lekker zacht.

10
10
  • 15 g verse koriander

Haal 1 citroenpart uit de tajine en snijd deze met schil en al heel fijn. Meng door het gerecht. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de tajine met de koriander.

combinatietip:

Lekker met Libanees platbrood, het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.