bewaar
Tajine van kip, aardappel en olijven
Tajine van kip, aardappel en olijven
bewaar

Tajine van kip, aardappel en olijven

Tajine-time! De gouden tip? Serveer 'm met platbrood.

50 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

350 g

bleekselderij

4 el

traditionele olijfolie

1

citroen

400 g

kipfilet

3 el

ras el hanout

1 kg

vastkokende aardappel

150 ml

kraanwater

400 g

olijven met citroen

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • tajine of hapjespan met deksel

Tajine-time! De gouden tip? Serveer 'm met platbrood.

Aan de slag

1

Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit ¾ van de olie in de tajine en stoof de ui, de bleekselderij en de helft van de knoflook op laag vuur 20 min. tot zacht en goudbruin.

2

Snijd ondertussen de citroen in de lengte in 4 parten. Snijd de kipflet in blokjes van ca. 3 cm. Meng de kip in een kom met de rest van de olie, 2/3 ras el hanout, de citroen, peper en eventueel zout en de rest van de knoflook. Zet in de koelkast tot gebruik.

3

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Voeg de aardappelblokjes en de rest van de ras el hanout toe aan het uimengsel en roer even door. Voeg het water toe. Breng op smaak met zout. Doe de deksel op de tajine en laat 10-15 min. stoven tot de aardappel beetgaar is.

4

Schep de gemarineerde kip met citroen en de olijven met vocht door de aardappel en doe de deksel op de tajine. Stoof nog 20 min. tot de kip gaar is en de aardappel lekker zacht. Haal 1 citroenpart uit de tajine en snijd deze met schil en al heel fijn. Meng door het gerecht. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de tajine met de koriander.

combinatietipLekker met Libanees platbrood, het recept is dan niet meer glutenvrij.