bewaar
Tajine met kip en groente
Tajine met kip en groente
bewaar

Tajine met kip en groente

Alle ingrediënten in dit gerecht gaar je in een grote tajine (aardewerken stoofpot), wordt het kiplekker van!

20 min. bereiden
40 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

15 g

verse koriander

3

winterpeen

1

rode paprika

400 g

scharrel kipdijfilet

2 el

ras el hanout

1

courgette

100 g

gedroogde abrikozen

3 el

milde olijfolie

1 kg

iets kruimige aardappel

200 ml

water

95 g

garneeramandelen

Dit heb je nodig

  • tajine of braadpan

Alle ingrediënten in dit gerecht gaar je in een grote tajine (aardewerken stoofpot), wordt het kiplekker van!

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook en koriander fijn. Schil de winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in 4 repen. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes van 2 cm breed.

2

Dep de kip droog, snijd doormidden en meng met de ras el hanout, de helft van de koriander en de knoflook.

3

Snijd de courgette in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd elke helft in lange repen en halveer deze. Snijd de abrikozen doormidden.

4

Verhit de olie in de tajine of stoofpan op middelhoog vuur. Bak de kip met de ui 5 min. rondom bruin. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukjes van 3 cm. Leg boven op de kip en bestrooi met peper en zout.

5

Verdeel de paprika, abrikoos, peen en courgette over de tajine. Voeg het water toe. Laat op laag vuur met de deksel erop 40-45 min. stoven, tot de kip gaar is en de aardappel en groente heel zacht zijn. Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. tot goudbruin.

6

Bestrooi de tajine met de amandelen en de rest van de koriander.

variatietipJe kunt in plaats van koriander ook peterselie of munt door de tajine doen.

combinatietipLekker met zacht (volkoren)brood om mee te dippen.