bewaar
Glutenvrije gevulde courgette met pizzatopping
Glutenvrije gevulde courgette met pizzatopping
bewaar

Glutenvrije gevulde courgette met pizzatopping

Deze gevulde vriend is glutenvrij en compleet kidsproof.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

225 g

verse pastasaus napolitana

160 g

tonijn in olijfolie

1

rode ui

50 g

geraspte kaas 30+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze gevulde vriend is glutenvrij en compleet kidsproof.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Zorg dat je ze niet te ver uitholt, zodat de buitenkant stevig blijft. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Druk een beetje aan met een lepel. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Meng de saus met de fijngesneden courgette. Laat de tonijn uitlekken en roer los. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Vul de courgettes met de tomaten-courgettesaus, tonijn, kaas en als laatste de ui. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

tip

serveertipGarneer de courgettebootjes met gedroogde of verse blaadjes oregano.