Tu­na melt po­ta­toskins

We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.

(0) waardeer
bijgerecht We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ruime ovenschaal
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zet de oven aan op 200 °C. Leg de aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten. Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de paprikamix en ⅓ van het aardappelkruim erdoor. Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover. Bestrooi met de kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Tip:

Gebruik de rest van het aardappelkruim in een lekkere knoflook-aardappelsoep. Het recept vind je elders op deze site.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tuna melt potatoskins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tu­na melt po­ta­toskins

1
1

Zet de oven aan op 200 °C.

2
2
  • 4 roodschillige aardappelen

Leg de aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn.

3
3

Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten.

4
4
  • 160 g tonijn in zonnebloemolie
  • 150 g rauwkost paprikamix

Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de paprikamix en ⅓ van het aardappelkruim erdoor.

5
5

Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover.

6
6
  • 100 g geraspte 30+ kaas

Bestrooi met de kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.