bewaar
Tuna melt potatoskins
Tuna melt potatoskins
bewaar

Tuna melt potatoskins

We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.

30 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

roodschillige aardappelen

160 g

tonijn in zonnebloemolie

150 g

rauwkost paprikamix

100 g

geraspte 30+ kaas

Dit heb je nodig

  • ruime ovenschaal

  • bakpapier

We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.

Aan de slag

Zet de oven aan op 200 °C. Leg de aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten. Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de paprikamix en ⅓ van het aardappelkruim erdoor. Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover. Bestrooi met de kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

tip

combinatietipLekker met crème fraîche.

algemeenGebruik de rest van het aardappelkruim in een lekkere knoflook-aardappelsoep. Het recept vind je elders op deze site.

Tuna melt op potatoskin

Instructievideo - 00:33 min.