Tuna melt potatoskins
We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.
Ingrediënten
4 personen
4
roodschillige aardappelen
160 g
tonijn in zonnebloemolie
150 g
rauwkost paprikamix
100 g
geraspte 30+ kaas
Dit heb je nodig
ruime ovenschaal
bakpapier
Aan de slag
Zet de oven aan op 200 °C. Leg de aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten. Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de paprikamix en ⅓ van het aardappelkruim erdoor. Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover. Bestrooi met de kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Tuna melt op potatoskin
Instructievideo - 00:33 min.
Tuna melt potatoskins
We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.

bijgerecht
4 personen
265 kcal
30 min. bereiden
80 min. oventijd
Aan de slag
Zet de oven aan op 200 °C. Leg de aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten. Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de paprikamix en ⅓ van het aardappelkruim erdoor. Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover. Bestrooi met de kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
combinatietip:Lekker met crème fraîche. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
algemeen:Gebruik de rest van het aardappelkruim in een lekkere knoflook-aardappelsoep. Het recept vind je elders op deze site.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 roodschillige aardappelen
160 g tonijn in zonnebloemolie
150 g rauwkost paprikamix
100 g geraspte 30+ kaas
Dit heb je nodig
ruime ovenschaal
bakpapier