Tu­na melt aard­ap­pel­taart

Tuna melt in taartvorm? Ja, ja en nog eens ja!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 775 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(4) waardeer
hoofdgerecht Tuna melt in taartvorm? Ja, ja en nog eens ja! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Giet de tonijn af en vang de olie op.
  2. Verhit de olie van de tonijn in een braadpan en fruit hierin de uienringen 10 min. op laag vuur. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in repen van 1 cm breed. Neem de pan van het vuur en voeg de aardappel, paprika en tonijn toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los en meng ze met de kaas door het aardappelmengsel. Schep alles in de springvorm.
  3. Zet in het midden van de oven en laat in ca. 1 uur gaar worden. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Laat de taart 5 min. staan en snijd in punten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tuna melt aardappeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tu­na melt aard­ap­pel­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook in 10 min. beetgaar.

3
3
  • 3 grote uien
  • 320 g Statesman tonijn in zonnebloemolie in blik

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Giet de tonijn af en vang de olie op.

4
4
  • 465 g geroosterde rode paprika's in pot

Verhit de olie van de tonijn in een braadpan en fruit hierin de uienringen 10 min. op laag vuur. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in repen van 1 cm breed.

5
5

Neem de pan van het vuur en voeg de aardappel, paprika en tonijn toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 witte vrije uitloopeieren
  • 200 g De Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 45+

Klop de eieren los en meng ze met de kaas door het aardappelmengsel. Schep alles in de springvorm.

7
7

Zet in het midden van de oven en laat in ca. 1 uur gaar worden. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

8
8

Laat de taart 5 min. staan en snijd in punten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.