Sa­la­de met kip & fruit­bier­dres­sing

Je salade krijgt een extra vleugje zomer door de dressing met fruitbier te maken.

(3) waardeer
hoofdgerecht Je salade krijgt een extra vleugje zomer door de dressing met fruitbier te maken. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilet in repen. Ris de blaadjes van ¾ van de takjes tijm. Bestrooi de kip met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 9 min. gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de steel, het loof en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof. Halveer de knollen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de romainesla en het basilicum in reepjes.
  3. Neem de kip uit de pan en houd afgedekt warm. Laat het bakvet in de pan zitten en schenk de Fruitesse en balsamicoazijn erbij. Leg de rest van de tijm erin en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot een dressing. Dit duurt ca. 7 min. Verwijder het takje tijm en laat de dressing een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de venkel, sla, frambozen en het basilicum over een grote platte schaal. Verkruimel de blue stilton erboven en verdeel de kip en het venkelloof erover. Besprenkel de salade met de dressing.

variatietip:

In plaats van blauwe kaas kun je ook zachte geitenkaas gebruiken.

combinatietip:

Serveer er een glas Liefmans Fruitesse alcohol free bij mét ijsblokjes.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Salade met kip & fruitbierdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met kip & fruit­bier­dres­sing

1
1
  • 390 g scharrelkipdijfilet
  • 3 takjes verse tijm

Snijd de kipdijfilet in repen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bestrooi de kip met de tijm, peper en eventueel zout.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 9 min. gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de steel, het loof en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 15 g verse basilicum

Halveer de knollen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de romainesla en het basilicum in reepjes.

5
5
  • 250 ml Liefmans fruitesse alcohol free
  • 4 el balsamicoazijn

Neem de kip uit de pan en houd afgedekt warm. Laat het bakvet in de pan zitten en schenk de Fruitesse en balsamicoazijn erbij.

6
6
  • 1 takje verse tijm

Leg het laatste takje tijm erin en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot een dressing. Dit duurt ca. 7 min.

7
7

Verwijder het takje tijm en laat de dressing een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 140 g verse frambozen
  • 100 g Blue Stilton blauwaderkaas

Verdeel de venkel, sla, frambozen en het basilicum over een grote platte schaal. Verkruimel de blue stilton erboven en verdeel de kip en het venkelloof erover.

9
9

Besprenkel de salade met de dressing.

variatietip:

In plaats van blauwe kaas kun je ook zachte geitenkaas gebruiken.

combinatietip:

Serveer er een glas Liefmans Fruitesse alcohol free bij mét ijsblokjes.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.