bewaar
Salade met kip & fruitbierdressing
Salade met kip & fruitbierdressing
bewaar

Salade met kip & fruitbierdressing

Je salade krijgt een extra vleugje zomer door de dressing met fruitbier te maken.

10 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

390 g

scharrelkipdijfilet

4 takjes

verse tijm

30 g

ongezouten roomboter

2

venkelknollen

2 kropjes

babyromainesla

15 g

verse basilicum

250 ml

Liefmans fruitesse alcohol free

4 el

balsamicoazijn

140 g

verse frambozen

100 g

Blue Stilton blauwaderkaas

Je salade krijgt een extra vleugje zomer door de dressing met fruitbier te maken.

Aan de slag

1

Snijd de kipdijfilet in repen. Ris de blaadjes van ¾ van de takjes tijm. Bestrooi de kip met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 9 min. gaar. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de steel, het loof en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof. Halveer de knollen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de romainesla en het basilicum in reepjes.

3

Neem de kip uit de pan en houd afgedekt warm. Laat het bakvet in de pan zitten en schenk de Fruitesse en balsamicoazijn erbij. Leg de rest van de tijm erin en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot een dressing. Dit duurt ca. 7 min. Verwijder het takje tijm en laat de dressing een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de venkel, sla, frambozen en het basilicum over een grote platte schaal. Verkruimel de blue stilton erboven en verdeel de kip en het venkelloof erover. Besprenkel de salade met de dressing.

tip

variatietipIn plaats van blauwe kaas kun je ook zachte geitenkaas gebruiken.

combinatietipServeer er een glas Liefmans Fruitesse alcohol free bij mét ijsblokjes.

serveertipLekker met stokbrood.