Zalm­bal­le­tjes met dil­le-al­li­o­li

Fijne hapjes, deze visballetjes van zalm! Nog fijner: ze zijn in een kwartiertje al klaar.

(0) waardeer
aziatisch borrelhapje Fijne hapjes, deze visballetjes van zalm! Nog fijner: ze zijn in een kwartiertje al klaar. 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Laat de kappertjes uitlekken en snijd fijn. Snijd de zalm zo fijn mogelijk. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers die helft uit.
  2. Meng de zalm met de sjalot, kappertjes, panko, het ei, citroenrasp en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmballetjes 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
  3. Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de allioli en een ½ el citroensap (per 12 porties). Serveer met de zalmballetjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 17-18

Zalmballetjes met dille-allioli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­bal­le­tjes met dil­le-al­li­o­li

1
1
  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes in pot

Snipper de sjalot. Laat de kappertjes uitlekken en snijd fijn.

2
2
  • 250 g verse zalmfilet
  • ½ citroen

Snijd de zalm zo fijn mogelijk. Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers die helft uit.

3
3
  • 30 g panko
  • 1 middelgroot ei

Meng de zalm met de sjalot, kappertjes, panko, het ei, citroenrasp en peper.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmballetjes 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

5
5
  • 2½ g verse dille
  • 100 ml allioli

Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de allioli en een ½ el citroensap (per 12 porties). Serveer met de zalmballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.