bewaar
Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki
Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki
bewaar

Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki

Pita gyros afhalen? Dacht het niet! Deze vega pita komt uit eigen keuken.

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

8

grote volkorenpitabroodjes

1 el

milde olijfolie

525 g

plantaardige gyros

5

trostomaten

1

komkommer

75 g

tzatzikisalade

100 g

botersla

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Pita gyros afhalen? Dacht het niet! Deze vega pita komt uit eigen keuken.

Aan de slag

1

Halveer de rode uien en snijd in flinterdunne halve ringen. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster goudbruin. Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de vega gyros in 6 min. bruin en knapperig op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de tomaten in plakken van ca. een ½ cm dik. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van ca. een ½ cm dik.

3

Snijd de pita’s open. Besmeer elke helft dun met de tzatzikisalade. Beleg met de vega gyros, botersla, komkommer, tomaat en rode ui. Maak van de overgebleven groenten een salade.

variatietipEet je graag vlees? Vervang de vega gyros door 500 g varkensgyrosreepjes.

bewaartipJe kunt de overgebleven pitabroodjes in een goed afgesloten zakje ca. 1 maand bewaren in de vriezer.

Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki

Instructievideo - 00:22 min.