bewaar
Burrito met gebakken linzen & romige spitskoolsalade
Burrito met gebakken linzen & romige spitskoolsalade
bewaar

Burrito met gebakken linzen & romige spitskoolsalade

Mexico meets jouw voorraadkast! Deze burrito's vul je met vers en voorraad.

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

800 g

linzen in blik

150 g

zongedroogde tomaat

200 g

groene olijven gevuld met citroen

750 g

spitskool

100 g

zuivelspread knoflook en kruiden

8

tortillawraps

175 g

geraspte Goudse jonge kaas

Mexico meets jouw voorraadkast! Deze burrito's vul je met vers en voorraad.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Bewaar 2 el olie (per 4 personen). Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte.

2

Verhit de helft van de tomatenolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de linzen, reepjes zongedroogde tomaten en olijven toe en bak nog ca. 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de rest van de tomatenolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spitskool ca. 3 min. Voeg de zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gebakken linzen en warme spitskoolsalade over de tortilla. Bestrooi met de kaas. Rol de tortilla’s op.

tip

variatietipDeze burrito's toch liever mét vlees? De linzen kun je ook vervangen door 300 g rundergehakt. Bak het in 5 min. rul.