bewaar
Open tuna meltwrap met gele rijst en paprika
Open tuna meltwrap met gele rijst en paprika
bewaar

Open tuna meltwrap met gele rijst en paprika

Haal het zonnetje in huis met deze open tuna meltwrap met gele rijst!

15 min. bereiden
10 min. oventijd
pittig
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

gele rijst

2

middelgrote uien

2

gele paprika's

320 g

tonijn in olijfolie

2 el

sriracha mayo

200 g

linzen in blik

4

tortillawraps

100 g

zuivelspread naturel

150 g

geraspte cheddar

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

Haal het zonnetje in huis met deze open tuna meltwrap met gele rijst!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar 2 el olie (per 4 personen). Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.

3

Meng ondertussen de tonijn met de mayonaise. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de rijst met de linzen en de gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Bestrijk de tortilla’s met de zuivelspread en leg op de 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel het rijst-paprikamengsel en de tonijn erover. Bestrooi met de cheddar en bak ca. 10 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd.

vegatipVervang de tonijn door extra linzen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Open tuna meltwrap met gele rijst en paprika

Haal het zonnetje in huis met deze open tuna meltwrap met gele rijst!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig