bewaar
Verse tagliatelle met ragù van linzen
Verse tagliatelle met ragù van linzen
bewaar

Verse tagliatelle met ragù van linzen

Een vega pasta waar je u tegen zegt!

30 min. bereiden
10 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

4

stengels bleekselderij

200 g

winterpeen

2 el

milde olijfolie

70 g

tomatenpuree

500 g

gedroogde rode linzen

150 ml

rode wijn

800 g

tomatenblokjes in blik

½ el

kristalsuiker

500 g

verse tagliatelle

100 g

Parmezaanse kaas

Een vega pasta waar je u tegen zegt!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij overlangs in dunne plakjes. Schrap de peen en snijd in kleine blokjes.

2

Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak 3 min. Schep regelmatig om.

3

Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de rode wijn erbij en laat 1 min. verdampen. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg 2 blikken water toe (per 4 personen). Breng op smaak met de suiker, versgemalen peper en eventueel zout en laat de ragù 30 min. zachtjes koken.

4

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

5

Schep de ragù door de pasta en giet er een scheutje van het kookvocht bij. Verdeel over borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.

bewaartipSaus over? Deze pastasaus kun je goed afgedekt 3 maanden in de vriezer bewaren

variatietipEet je graag vlees? Vervang de linzen door 300 g rul gebakken rundergehakt.

bereidingstipEten er kinderen mee? Laat dan de wijn weg uit de ragù.

dieettipParmezaanse kaas is niet vegetarisch, omdat het dierlijk stremsel bevat. Wil je een vega versie maken? Maak het gerecht dan gewoon zonder kaas.