Mi­ni­qui­ches met cour­get­te, tui­n­erw­ten en ei

Voor deze miniquiches gebruiken we courgettelinten in plaats van deeg.

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(7) waardeer
borrelhapje Voor deze miniquiches gebruiken we courgettelinten in plaats van deeg. 12 stuks
5 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasschaaf
  • staafmixer met hoge beker
  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op op 180 °C. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten van ca. 2 mm dik.
  2. Doe de erwten in de hoge beker van de staafmixer en mix tot een puree. Voeg de pijnboompitten, bieslook en de witte kaas (in delen) toe en mix tot een gladde massa. Voeg de eieren toe, bestrooi met (versgemalen) zwarte peper en mix tot het weer een glad mengsel is.
  3. Druk tegen de zijkant van elke muffinvorm-holte 1 courgettelint. Schenk het erwtenmengsel erin. Rol de rest van de linten op en plaats in elke holte 2 à 3 linten zodat er een roos ontstaat.
  4. Bak de mini-quiches in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Miniquiches met courgette, tuinerwten en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­qui­ches met cour­get­te, tui­n­erw­ten en ei

1
1

Verwarm de oven voor op op 180 °C.

2
2
  • 2 courgettes

Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten van ca. 2 mm dik.

3
3
  • 250 g diepvries tuinerwten

Doe de erwten in de hoge beker van de staafmixer en mix tot een puree.

4
4
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 el gevriesdroogde bieslook
  • 200 g witte kaas

Voeg de pijnboompitten, bieslook en de witte kaas (in delen) toe en mix tot een gladde massa.

5
5
  • 4 middelgrote eieren

Voeg de eieren toe, bestrooi met (versgemalen) zwarte peper en mix tot het weer een glad mengsel is.

6
6

Druk tegen de zijkant van elke muffinvorm holte 1 courgettelint.

7
7

Schenk het erwtenmengsel erin. Rol de rest van de linten op en plaats in elke holte 2 à 3 linten zodat er een roos ontstaat.

8
8

Bak de mini-quiches in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.