Bloem­kool­bo­dem­qui­che met groen­te en ko­kos­melk

Ruil de standaardbodem van je hartige taart in voor een variant met bloemkool.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(16) waardeer
hoofdgerecht Ruil de standaardbodem van je hartige taart in voor een variant met bloemkool. 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Meng met de bloemkoolrijst, het amandelmeel, ⅓ van de eieren, peper en eventueel zout tot een samenhangend deeg.
  3. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede springvorm. Maak een opstaande rand van ca. 4 cm. Bak in 20 min. gaar in de oven. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de groente met de sotokruiden 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Klop de rest van de eieren los met de kokosmelk. Schep de wokgroenten op het deeg in de springvorm en giet er het eiermengsel over. Laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.

combinatietip:

Met de overgebleven wokgroente kun je de volgende dag een lekkere gevulde omelet maken.

combinatietip:

Sotokruiden kun je ook gebruiken in een soep of noedelgerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 12 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bloemkoolbodemquiche met groente en kokosmelk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­bo­dem­qui­che met groen­te en ko­kos­melk

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst
  • 60 g amandelmeel
  • 2 middelgrote eieren

Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Meng met de bloemkoolrijst, het amandelmeel, de eieren, peper en eventueel zout tot een samenhangend deeg.

3
3

Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede springvorm. Maak een opstaande rand van ca. 4 cm.

4
4

Bak in 20 min. gaar in de oven.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie
  • 600 g wokgroente Chinees
  • 1½ el soto kruiden

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de groente met de sotokruiden 4 min. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 ml kokosmelk

Klop de rest van de eieren los met de kokosmelk. Schep de wokgroenten op het deeg in de springvorm en giet er het eiermengsel over.

7
7

Laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.

combinatietip:

Met de overgebleven wokgroente kun je de volgende dag een lekkere gevulde omelet maken.

combinatietip:

Sotokruiden kun je ook gebruiken in een soep of noedelgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.