bewaar
Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
bewaar

Bloemkoolrijstwafels met pulled pork

Zeg maar hallo tegen de bloemkool in deze hartige wafels!

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

pulled pork

300 g

koelverse bloemkoolrijst

2

middelgrote eieren

2

bosuitjes

1 el

jalapeñoplakjes in pot

50 g

geraspte Goudse oude kaas 48+

20 g

Parrano strooikaas originale

1 mespunt

chilipoeder

2 el

barbecuesaus

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

  • wafelijzer

  • aluminiumfolie

Zeg maar hallo tegen de bloemkool in deze hartige wafels!

Aan de slag

1

Verwarm de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bak de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een wok of hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen.

3

Verwarm het wafelijzer voor. Klop ondertussen de eieren los. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de jalapeño’s fijn.

4

Meng de bloemkoolrijst, de eieren, de helft van de bosui, de jalapeno’s, geraspte kaas, strooikaas en chilipoeder in een kom. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in ca. 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag de andere wafels.

5

Verdeel de pulled pork over de helft van de wafels en besprenkel deze met de barbecuesaus. Leg de andere wafels erop en garneer met de rest van de bosui.

tip

Bloemkoolrijstwafels met pulled pork

Instructievideo - 00:33 min.