Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
Zeg maar hallo tegen de bloemkool in deze hartige wafels!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pulled pork
- 300 g koelverse bloemkoolrijst
- 2 middelgrote eieren
- 2 bosuitjes
- 1 el jalapeñoplakjes in pot
- 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+
- 20 g Parrano strooikaas originale
- 1 mespunt chilipoeder
- 2 el barbecuesaus
Keukenspullen
- hapjespan of wok
- wafelijzer
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een wok of hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen.
- Verwarm het wafelijzer voor. Klop ondertussen de eieren los. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de jalapeño’s fijn.
- Meng de bloemkoolrijst, de eieren, de helft van de bosui, de jalapeno’s, geraspte kaas, strooikaas en chilipoeder in een kom. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in ca. 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag de andere wafels.
- Verdeel de pulled pork over de helft van de wafels en besprenkel deze met de barbecuesaus. Leg de andere wafels erop en garneer met de rest van de bosui.

Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 44 g
-
koolhydraten 18 g
waarvan suikers 14 g -
vet 30 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.600 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkoolrijstwafels met pulled pork
- 300 g pulled pork
Verwarm de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 300 g koelverse bloemkoolrijst
Bak de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een wok of hapjespan.
Laat de bloemkoolrijst even afkoelen.
Verwarm het wafelijzer voor.
- 2 middelgrote eieren
Klop ondertussen de eieren los.
- 2 bosuitjes
- 1 el jalapeñoplakjes in pot
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de jalapeño’s fijn.
- 50 g geraspte Goudse oude kaas 48+
- 20 g Parrano strooikaas originale
- 1 mespunt chilipoeder
Meng de bloemkoolrijst, de eieren, de helft van de bosui, de jalapeno’s, geraspte kaas, strooikaas en chilipoeder in een kom.
Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer.
Bak de wafels in ca. 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje.
Houd de wafels warm onder aluminiumfolie.
Bak van de rest van het beslag de andere wafels.
- 2 el barbecuesaus
Verdeel de pulled pork over de helft van de wafels en besprenkel deze met de barbecuesaus.
Leg de andere wafels erop en garneer met de rest van de bosui.