Kaaswafel met geroosterde wortel, geitenkaas en salie
Kaaswafel met geroosterde wortel, geitenkaas en salie
bewaar
bewaar

Kaaswafel met geroosterde wortel, geitenkaas en salie

Say cheese! Deze kaaswafels met geroosterde wortel, geitenkaas en salie brengen gegarandeerd een lach op het gezicht van je gasten. Je maakt ze van bloemkoolrijst en geraspte kaas. Yum.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
8waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels en snijd in kwarten. Smeer in met de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Bak ondertussen de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen. Verwarm ondertussen het wafelijzer voor. Klop de eieren los.

3

Meng de bloemkoolrijst, eieren, geraspte kaas en bloem in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van het beslag in 2 hoopjes over het wafelijzer. Bak de wafels in 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag nog 2 wafels.

4

Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan en bak de salie in 5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.

5

Verdeel de wafels over de borden. Leg de geroosterde wortels erop. Verkruimel de geitenkaas erover en leg de salie erop. Schep de gesmolten boter erover en eromheen.

bereidingstipRooster de wortels 1 dag van tevoren. Bewaar gekoeld in een hersluitbare doos en warm kort voor het serveren op.
resttipBeleg voor een lekkere lunch een broodje met de rest van de geitenkaas en besprenkel met wat honing.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kaaswafel met geroosterde wortel, geitenkaas en salie

Say cheese! Deze kaaswafels met geroosterde wortel, geitenkaas en salie brengen gegarandeerd een lach op het gezicht van je gasten. Je maakt ze van bloemkoolrijst en geraspte kaas. Yum.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig