Cour­get­tepar­mi­gi­a­na met ge­roos­ter­de to­maat­jes

Parmigiana di melanzane is een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine. Maar deze keer met courgette!

(16) waardeer
italiaans Parmigiana di melanzane is een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine. Maar deze keer met courgette! 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in plakken van een ½ cm dik. Meng de courgette met ¼ van de olie en bestrooi met peper. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten en bak 10 min. in het midden van de oven. Wissel halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en de tenen knoflook fijn. Snijd de mozzarella in plakken en halveer de tomaten. Scheur de blaadjes basilicum grof.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en verwarm 2 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
  4. Leg 1/3 van de courgetteplakken over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met 1/3 van het basilicum en schep 1/3 van de saus erop. Maak zo nog een laag met courgette, basilicum en saus. Verdeel de rest van de courgette en saus erover. Verdeel de mozzarellaplakken, de tomaten met de snijkant naar boven en de rest van het basilicum erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
  5. Klop ondertussen de rest van de olie met de azijn en peper tot een dressing. Schep de bladsla om met de dressing. Serveer de salade met de courgetteparmigiana.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 10 2020

Courgetteparmigiana met geroosterde tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­tepar­mi­gi­a­na met ge­roos­ter­de to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 courgette
  • ½ el milde olijfolie

Snijd de courgettes in plakken van een ½ cm dik. Meng de courgette met de olie en bestrooi met peper.

3
3

Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten en bak 10 min. in het midden van de oven. Wissel halverwege om.

4
4
  • 4 Biologische rode uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en de tenen knoflook fijn.

5
5
  • 250 g mozzarella
  • 250 g romaatjes
  • 15 g verse basilicum

Snijd de mozzarella in plakken en halveer de tomaten. Scheur de blaadjes basilicum grof.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 3 g gedroogde oregano

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 1 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 1 kg passata

Voeg de passata toe en verwarm 2 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

8
8

Leg 1/3 van de courgetteplakken over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met 1/3 van het basilicum en schep 1/3 van de saus erop.

9
9

Maak zo nog een laag met courgette, basilicum en saus.

10
10

Verdeel de rest van de courgette en saus erover. Verdeel de mozzarellaplakken, de tomaten met de snijkant naar boven en de rest van het basilicum erover.

11
11

Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

12
12
  • ½ el milde olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 100 g jonge bladsla met veldsla

Klop ondertussen de rest van de olie met de azijn en peper tot een dressing. Schep de bladsla om met de dressing.

13
13

Serveer de salade met de courgetteparmigiana.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.