Uien karamelliseren
Uien karameliseren? Zo doe je dat!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
- Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen van ½ cm. Verhit de olijfolie in een ruime bakpan of hapjespan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg de ui toe.
- Bak onder af en toe omscheppen in 10 min. glazig: lichtzoet en perfect als basis van sauzen en soepen.
- Bak onder regelmatig omscheppen in 20 min. goudbruin en licht gekaramelliseerd: de smaak wordt nu geconcentreerder en zoeter. Dit zijn lekkere uien voor op een burger.
- Bak onder bijna constant omscheppen in 30 min. diepbruin gekaramelliseerd. De smaak is nu zoet, rijk en geconcentreerd: dit zijn ideale uien als basis voor bijvoorbeeld uiensoep, bouillon of chutney.
- Bak onder constant omscheppen in 35 min. donkerbruin en knapperig. Ga niet te lang door: dan verbranden ze. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Deze crispy donkerbruine uien zijn heerlijk als topping op rijstgerechten en een fantastische smaakmaker in vegetarische gerechten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 130 kcal
- eiwit 1 g
-
koolhydraten 8 g
waarvan suikers 6 g -
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 0 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Uien karamelliseren
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uien karamelliseren
- 500 g middelgrote uien
Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen van ½ cm.
- 3 el milde olijfolie
Verhit de olijfolie in een ruime bakpan of hapjespan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg de ui toe.
Bak onder af en toe omscheppen in 10 min. glazig: lichtzoet en perfect als basis van sauzen en soepen.
Bak onder regelmatig omscheppen in 20 min. goudbruin en licht gekaramelliseerd: de smaak wordt nu geconcentreerder en zoeter. Dit zijn lekkere uien voor op een burger.
Bak onder bijna constant omscheppen in 30 min. diepbruin gekaramelliseerd.
De smaak is nu zoet, rijk en geconcentreerd: dit zijn ideale uien als basis voor bijvoorbeeld uiensoep, bouillon of chutney.
Bak onder constant omscheppen in 35 min. donkerbruin en knapperig. Ga niet te lang door: dan verbranden ze.
Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Deze crispy donkerbruine uien zijn heerlijk als topping op rijstgerechten en een fantastische smaakmaker in vegetarische gerechten.