Ui­en ka­ra­mel­li­se­ren

Uien karameliseren? Zo doe je dat!

(0) waardeer
bijgerecht Uien karameliseren? Zo doe je dat! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen van ½ cm. Verhit de olijfolie in een ruime bakpan of hapjespan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg de ui toe.
  2. Bak onder af en toe omscheppen in 10 min. glazig: lichtzoet en perfect als basis van sauzen en soepen.
  3. Bak onder regelmatig omscheppen in 20 min. goudbruin en licht gekaramelliseerd: de smaak wordt nu geconcentreerder en zoeter. Dit zijn lekkere uien voor op een burger.
  4. Bak onder bijna constant omscheppen in 30 min. diepbruin gekaramelliseerd. De smaak is nu zoet, rijk en geconcentreerd: dit zijn ideale uien als basis voor bijvoorbeeld uiensoep, bouillon of chutney.
  5. Bak onder constant omscheppen in 35 min. donkerbruin en knapperig. Ga niet te lang door: dan verbranden ze. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Deze crispy donkerbruine uien zijn heerlijk als topping op rijstgerechten en een fantastische smaakmaker in vegetarische gerechten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Uien karamelliseren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en ka­ra­mel­li­se­ren

1
1
  • 500 g middelgrote uien

Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen van ½ cm.

2
2
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olijfolie in een ruime bakpan of hapjespan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg de ui toe.

3
3

Bak onder af en toe omscheppen in 10 min. glazig: lichtzoet en perfect als basis van sauzen en soepen.

4
4

Bak onder regelmatig omscheppen in 20 min. goudbruin en licht gekaramelliseerd: de smaak wordt nu geconcentreerder en zoeter. Dit zijn lekkere uien voor op een burger.

5
5

Bak onder bijna constant omscheppen in 30 min. diepbruin gekaramelliseerd.

6
6

De smaak is nu zoet, rijk en geconcentreerd: dit zijn ideale uien als basis voor bijvoorbeeld uiensoep, bouillon of chutney.

7
7

Bak onder constant omscheppen in 35 min. donkerbruin en knapperig. Ga niet te lang door: dan verbranden ze.

8
8

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

9
9

Deze crispy donkerbruine uien zijn heerlijk als topping op rijstgerechten en een fantastische smaakmaker in vegetarische gerechten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.