bewaar
Appelschillenboter
Appelschillenboter
bewaar

Appelschillenboter

Appeltaart gemaakt? Gebruik de schillen en klokhuizen voor deze boter.

30 min. bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

1½ kg

appel

100 ml

water

100 g

donkere basterdsuiker

½ tl

gemalen kaneel

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • zeef

  • gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)

Appeltaart gemaakt? Gebruik de schillen en klokhuizen voor deze boter.

Aan de slag

1

Appeltaart gemaakt? Doe 500 g gewassen appelschillen en klokhuizen mét de pitjes (van ca. 1½ kilo appels) met het water, de basterdsuiker, een de kaneel en het zout in een pan met dikke bodem. Laat met de deksel op de pan 20min. op laag vuur koken tot boterzacht. Laat zonder deksel 5 min. op hoog vuur inkoken tot het vocht is verdampt.

2

Doe alles in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Schep de appelmassa in een fijne zeef (hoe fijner, hoe beter) boven een kom en gebruik een rubberen spatel om de saus door de zeef te duwen. Doe in de gesteriliseerde afsluitbare pot.

tip

bewaartipDe appelboter is circa 4 weken houdbaar in de koelkast.