Ap­pel­schil­len­bo­ter

Appeltaart gemaakt? Gebruik de schillen en klokhuizen voor deze boter.

(1) waardeer
bijgerecht Appeltaart gemaakt? Gebruik de schillen en klokhuizen voor deze boter. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • zeef
  • gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Appeltaart gemaakt? Doe 500 g gewassen appelschillen en klokhuizen mét de pitjes (van ca. 1½ kilo appels) met het water, de basterdsuiker, een de kaneel en het zout in een pan met dikke bodem. Laat met de deksel op de pan 20min. op laag vuur koken tot boterzacht. Laat zonder deksel 5 min. op hoog vuur inkoken tot het vocht is verdampt.
  2. Doe alles in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Schep de appelmassa in een fijne zeef (hoe fijner, hoe beter) boven een kom en gebruik een rubberen spatel om de saus door de zeef te duwen. Doe in de gesteriliseerde afsluitbare pot.

bewaartip:

De appelboter is circa 4 weken houdbaar in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 133 g
    waarvan suikers 125 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Appelschillenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­schil­len­bo­ter

1
1
  • 1½ kg appel
  • 100 ml water
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl zout

Appeltaart gemaakt? Doe 500 g gewassen appelschillen en klokhuizen mét de pitjes (van ca. 1½ kilo appels) met het water, de basterdsuiker, een de kaneel en het zout in een pan met dikke bodem.

2
2

Laat met de deksel op de pan 20min. op laag vuur koken tot boterzacht. Laat zonder deksel 5 min. op hoog vuur inkoken tot het vocht is verdampt.

3
3

Doe alles in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.

4
4

Schep de appelmassa in een fijne zeef (hoe fijner, hoe beter) boven een kom en gebruik een rubberen spatel om de saus door de zeef te duwen.

5
5

Doe in de gesteriliseerde afsluitbare pot.

bewaartip:

De appelboter is circa 4 weken houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.