bewaar
Rijkgevulde Franse eiwrap met ratatouille & gruyère
Rijkgevulde Franse eiwrap met ratatouille & gruyère
bewaar

Rijkgevulde Franse eiwrap met ratatouille & gruyère

We verruilen de gewone wraps deze keer voor wraps van ei met gebakken Franse roerbakgroente en linzen.

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

4 el

milde olijfolie

800 g

Provençaalse roerbakmix

3 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

800 g

linzen in blik

7½ g

verse dragon

100 g

gruyère

6

AH Biologisch eieren

100 ml

magere melk

We verruilen de gewone wraps deze keer voor wraps van ei met gebakken Franse roerbakgroente en linzen.

Aan de slag

1

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

2

Snijd ondertussen de dragon fijn en rasp de kaas. Klop de eieren los met de melk, de dragon en de helft van de gruyère en breng op smaak met peper. Verhit een ½ el olie (per omelet) in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het eimengsel per persoon 1 omelet op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om en bak de andere kant een ½ min. Neem de omelet uit de pan, leg op een bord en houd afgedekt warm. Bak zo ook de andere omeletten met de rest van de olie.

3

Verdeel het groentemengsel over de omeletten en klap dubbel. Bestrooi met de rest van de gruyère.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.