Ita­li­aan­se ge­hakt­taartjes met moz­za­rel­la & cher­ry­to­maat

Carpe diem met deze bladerdeegtaartjes!

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Carpe diem met deze bladerdeegtaartjes! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 kleine springvorm (12 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng het gehakt met ⅔ van de Italiaanse gehaktkruiden. Halveer de mozzarellabolletjes.
  3. Bekleed de springvormen met het bladerdeeg. Verdeel de helft van het gehakt over de bladerdeegbodems en verdeel de mozzarella erover. Dek af met de rest van het gehakt en leg op elk taartje 3 tomaatjes nog aan de tak.
  4. Bak de taartjes ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  5. Maak ondertussen de salade. Halveer de rest van de tomaatjes en snipper de ui. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve schuine plakjes. Laat de olijven uitlekken. Klop een dressing van de balsamicoazijn, olie en de rest van de Italiaanse gehaktkruiden. Meng de dressing door de groente.
  6. Neem de taartjes uit de oven en verwijder de springvormen. Serveer met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 03-04

Italiaanse gehakttaartjes met mozzarella & cherrytomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ge­hakt­taartjes met moz­za­rel­la & cher­ry­to­maat

1
1
  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
3
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 2 el Italiaanse gehaktkruiden
  • 150 g minimozzarella

Meng het gehakt met de Italiaanse gehaktkruiden. Halveer de mozzarellabolletjes.

4
4

Bekleed de springvormen met het bladerdeeg. Verdeel de helft van het gehakt over de bladerdeegbodems en verdeel de mozzarella erover.

5
5
  • 250 g romaatjes

Dek af met de rest van het gehakt en leg op elk taartje 3 tomaatjes nog aan de tak.

6
6

Bak de taartjes ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

7
7
  • 250 g romaatjes
  • 1 rode ui

Maak ondertussen de salade. Halveer de rest van de tomaatjes en snipper de ui.

8
8
  • 1 komkommer
  • 120 g zwarte olijven zonder pit

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve schuine plakjes. Laat de olijven uitlekken.

9
9
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el Italiaanse gehaktkruiden

Klop een dressing van de balsamicoazijn, olie en de rest van de Italiaanse gehaktkruiden. Meng de dressing door de groente.

10
10

Neem de taartjes uit de oven en verwijder de springvormen. Serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.