bewaar
Italiaanse vis met kappertjes
Italiaanse vis met kappertjes
bewaar

Italiaanse vis met kappertjes

In een kwartier klaar, deze zacht gestoofde vis in mediterrane tomatensaus.

15 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse tagliatelle

1

ui

120 g

zwarte olijven zonder pit

2 tl

kappertjes

5 el

traditionele olijfolie

690 g

sugo tradizionale tomatensaus in pot

325 g

verse schelvisfilet

75 g

rucola

In een kwartier klaar, deze zacht gestoofde vis in mediterrane tomatensaus.

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en laat de olijven uitlekken.

2

Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Bak de olijven en kappertjes 1 min. mee. Schenk de tomatensaus in de pan. Verwarm de saus 2 min. Leg de vis in de tomatensaus. Stoof de vis met de deksel op de pan in 5 min. gaar. Voeg peper toe.

3

Meng ondertussen de rest van de olie en peper en eventueel zout door de rucola. Verdeel de vis met de tomatensaus over de tagliatelle. Serveer de rucolasalade apart erbij.

tip

variatietipMaak de salade extra gevuld met 250 g cherrytomaten en 150 g mini-mozzarella (zakje, Galbani).