bewaar
Mealprep kip
Mealprep kip
bewaar

Mealprep kip

Mealpreppen hoeft heus niet saai te zijn. Deze kruidige kip is zeker het proberen waard.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

6 porties

1

citroen

1 tl

korianderzaad

1 tl

venkelzaad

1 tl

La Chinata gerookte paprikapoeder

1 tl

zeezout

4 el

milde olijfolie

1200 g

scharrelkipfilet

Dit heb je nodig

  • vijzel of staafmixer

Mealpreppen hoeft heus niet saai te zijn. Deze kruidige kip is zeker het proberen waard.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit.

2

Maal het koriander- en venkelzaad fijn in een vijzel of het molentje van een staafmixer. Meng het gemalen zaad met het gerookte-paprikapoeder, de citroenschil en het sap en het zout. Giet er de helft van de olijfolie bij. Doe de kipfilets in een kom en giet de marinade erover. Wrijf de marinade goed in de kipfilets.

3

Verhit 2 koekenpannen met in elk de helft van de rest van de olijfolie. Bak hierin de kipfilets eerst 3 min. per kant aan op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water (ca. 50 ml, per 6 porties). Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat nog 13 min. zachtjes gaar worden.

combinatietipLekker met rijst of pilav en spinazie met hüttenkäse en een gekookt eitje. Recept voor spinazie staat elders op de website. Met pilav en hüttenkäse is het recept niet meer gluten- en lactosevrij.

kookstaptipJe kunt de kip ook de dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.