Zil­ver­vlies­rijst met ge­gril­de kip­haas­jes

Kruide gegrilde kip met rijst, snijbonen en tomaatjes: hoe laat eten we?

(4) waardeer
hoofdgerecht Kruide gegrilde kip met rijst, snijbonen en tomaatjes: hoe laat eten we? 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een pan met een laag water aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 1 cm en kook ze in 7 min. beetgaar. Bestrooi ondertussen de kiphaasjes met de paprikapoeder en bestrijk ze met de olie. Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes in 8 min. gaar.
  2. Snijd de tomaten in kwarten en meng samen met de oregano door de snijbonen. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer de zilvervliesrijst met de kiphaasjes en groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 80 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Zilvervliesrijst met gegrilde kiphaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zil­ver­vlies­rijst met ge­gril­de kip­haas­jes

1
1
  • 200 g zilvervliesrijst

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 800 g snijbonen

Breng ondertussen een pan met een laag water aan de kook. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 1 cm en kook ze in 7 min. beetgaar.

3
3
  • 300 g kiphaasjes
  • 1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrooi ondertussen de kiphaasjes met de paprikapoeder en bestrijk ze met de olie. Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes in 8 min. gaar.

4
4
  • 250 g romaatjes
  • 1 tl gedroogde oregano

Snijd de tomaten in kwarten en meng samen met de oregano door de snijbonen. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

5
5

Serveer de zilvervliesrijst met de kiphaasjes en groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.