Meal­prep van boe­ren­kool, biet, wor­tel en ve­gan 'fe­ta'

Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.

(0) waardeer
bijgerecht Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen. 4 stuks

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. een ½ cm dik. Verhit ⅓ van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de winterpeen 2 min. op middelhoog vuur. Doe de boerenkool er in delen bij en roerbak 4 min.
  2. Schep het boerenkool-wortelmengsel in een ruime schaal en schep de geraspte bieten erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk er de rest de olijfolie over en schep om.
  3. Schep per portie een deel van het boerenkool-wortelmengsel in een kom, of in een bakje als je het wilt bewaren. Schep er in elk bakje 1 el hummus bij. Verkruimel er per portie een deel van de Violife Greek White over.

bewaartip:

Bewaar de salade in goed afgesloten bakjes in de koelkast. Daar is de salade max. 2 dagen houdbaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 13 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meal­prep van boe­ren­kool, biet, wor­tel en ve­gan 'fe­ta'

1
1
  • 200 g winterpeen

Schrap de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. een ½ cm dik.

2
2
  • 1 el olijfolie extra vierge

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de winterpeen 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 300 g boerenkool

Doe de boerenkool er in delen bij en roerbak 4 min.

4
4
  • 400 g geraspte bieten

Schep het boerenkool-wortelmengsel in een ruime schaal en schep de geraspte bieten erdoor.

5
5
  • 2 el olijfolie extra vierge

Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk er de rest van de olie over en schep om.

6
6
  • 4 el pompoenhummus

Schep per portie een deel van het boerenkool-wortelmengsel in een kom, of in een bakje als je het wilt bewaren. Schep er in elk bakje 1 el hummus bij.

7
7
  • 100 Violife greek white

Verkruimel er per portie een deel van de Violife Greek White over.

bewaartip:

Bewaar de salade in goed afgesloten bakjes in de koelkast. Daar is de salade max. 2 dagen houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.