bewaar
Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
bewaar

Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'

Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 porties

200 g

winterpeen

3 el

olijfolie extra vierge

300 g

boerenkool

400 g

geraspte bieten

4 el

pompoenhummus

100

Violife greek white

Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.

Aan de slag

1

Schrap de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. een ½ cm dik. Verhit ⅓ van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de winterpeen 2 min. op middelhoog vuur. Doe de boerenkool er in delen bij en roerbak 4 min.

2

Schep het boerenkool-wortelmengsel in een ruime schaal en schep de geraspte bieten erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk er de rest de olijfolie over en schep om.

3

Schep per portie een deel van het boerenkool-wortelmengsel in een kom, of in een bakje als je het wilt bewaren. Schep er in elk bakje 1 el hummus bij. Verkruimel er per portie een deel van de Violife Greek White over.

bewaartipBewaar de salade in goed afgesloten bakjes in de koelkast. Daar is de salade max. 2 dagen houdbaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'

Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig