Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g winterpeen
- 3 el olijfolie extra vierge
- 300 g boerenkool
- 400 g geraspte bieten
- 4 el pompoenhummus
- 100 Violife greek white
Advertentie
Bereiden
- Schrap de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. een ½ cm dik. Verhit ⅓ van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de winterpeen 2 min. op middelhoog vuur. Doe de boerenkool er in delen bij en roerbak 4 min.
- Schep het boerenkool-wortelmengsel in een ruime schaal en schep de geraspte bieten erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk er de rest de olijfolie over en schep om.
- Schep per portie een deel van het boerenkool-wortelmengsel in een kom, of in een bakje als je het wilt bewaren. Schep er in elk bakje 1 el hummus bij. Verkruimel er per portie een deel van de Violife Greek White over.
bewaartip:
Bewaar de salade in goed afgesloten bakjes in de koelkast. Daar is de salade max. 2 dagen houdbaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 280 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 8 g -
vet 21 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 200 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
- 200 g winterpeen
Schrap de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. een ½ cm dik.
- 1 el olijfolie extra vierge
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de winterpeen 2 min. op middelhoog vuur.
- 300 g boerenkool
Doe de boerenkool er in delen bij en roerbak 4 min.
- 400 g geraspte bieten
Schep het boerenkool-wortelmengsel in een ruime schaal en schep de geraspte bieten erdoor.
- 2 el olijfolie extra vierge
Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk er de rest van de olie over en schep om.
- 4 el pompoenhummus
Schep per portie een deel van het boerenkool-wortelmengsel in een kom, of in een bakje als je het wilt bewaren. Schep er in elk bakje 1 el hummus bij.
- 100 Violife greek white
Verkruimel er per portie een deel van de Violife Greek White over.
bewaartip:
Bewaar de salade in goed afgesloten bakjes in de koelkast. Daar is de salade max. 2 dagen houdbaar.