bewaar
Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
bewaar

Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'

Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 porties

200 g

winterpeen

3 el

olijfolie extra vierge

300 g

boerenkool

400 g

geraspte bieten

4 el

pompoenhummus

100

Violife greek white

Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.

Aan de slag

1

Schrap de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. een ½ cm dik. Verhit ⅓ van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de winterpeen 2 min. op middelhoog vuur. Doe de boerenkool er in delen bij en roerbak 4 min.

2

Schep het boerenkool-wortelmengsel in een ruime schaal en schep de geraspte bieten erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk er de rest de olijfolie over en schep om.

3

Schep per portie een deel van het boerenkool-wortelmengsel in een kom, of in een bakje als je het wilt bewaren. Schep er in elk bakje 1 el hummus bij. Verkruimel er per portie een deel van de Violife Greek White over.

tip

bewaartipBewaar de salade in goed afgesloten bakjes in de koelkast. Daar is de salade max. 2 dagen houdbaar.