Pit­ti­ge groen­teroer­bak met noe­dels

En de volgende dag maken we er gewoon een noedelsoepje to go van!

(9) waardeer
hoofdgerecht En de volgende dag maken we er gewoon een noedelsoepje to go van! 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de pastinaak in de lengte en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringen. Doe de gember, knoflook, sjalot en rode peper met de soto kruiden en olie in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een currypasta.
  2. Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Verhit een wok zonder olie of boter en fruit de currypasta 2 min. op hoog vuur. Voeg de peen en pastinaak toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg het kokende water toe en roer door.
  4. Verdeel de noedels over de borden, verdeel de groentecurry erover. Leg de halve eieren erop.

bewaartip:

Eet je met twee? Verdeel de helft van de noedels en helft van de curry voor de lunch de volgende dag over 2 hittebestendige potten of bakjes. Sluit af en zet koel weg. Verkruimel op de dag zelf 1/2 groentebouillontablet minder zout over de potten en vul met kokend water. Laat 5 min. met de deksel erop staan. Serveer in de potten of in diepe borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Lekker bezig 2020

Pittige groenteroerbak met noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge groen­teroer­bak met noe­dels

1
1
  • 300 g winterpeen
  • 400 g pastinaken

Schil de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de pastinaak in de lengte en snijd in plakjes.

2
2
  • 5 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper

Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringen.

3
3
  • 1 el soto kruiden
  • 2 el arachideolie

Doe de gember, knoflook, sjalot en rode peper met de soto kruiden en olie in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een currypasta.

4
4
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g Go-Tan volkorennoedels

Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

5
5

Verhit een wok zonder olie of boter en fruit de currypasta 2 min. op hoog vuur. Voeg de peen en pastinaak toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 150 g verse spinazie
  • 200 ml kokend water

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg het kokende water toe en roer door.

7
7

Verdeel de noedels over de borden, verdeel de groentecurry erover. Leg de halve eieren erop.

bewaartip:

Eet je met twee? Verdeel de helft van de noedels en helft van de curry voor de lunch de volgende dag over 2 hittebestendige potten of bakjes. Sluit af en zet koel weg. Verkruimel op de dag zelf 1/2 groentebouillontablet minder zout over de potten en vul met kokend water. Laat 5 min. met de deksel erop staan. Serveer in de potten of in diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.