Chocokerstboom met hazelnoot en aardbeien
Ook een showstopper bij de kerstbrunch? Komt goed met dit verrukkelijke recept.
Ingrediënten
12 porties
540 g
vers bladerdeeg
4 el
Nutella hazelnootpasta
20 g
hazelnoten
1
middelgroot ei
10 g
gevriesdroogde aardbeien
2 takjes
verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de twee rollen bladerdeeg op elkaar en snijd er een zo groot mogelijke kerstboom uit. Begin hiervoor onderaan. Maak eerst een stam en werk naar de zijkanten toe voor de onderkant van de takken. Houd de onderkant van de takken zo breed mogelijk en snijd vanaf de zijkanten schuin omhoog naar de middelste hoogste punt. Leg 1 van de twee vormen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Roer de Nutella los met een vork en verdeel met de achterkant van een lepel over de kerstboom, neem ook de steel mee. Laat 1 cm van de randen vrij. Hak de hazelnoten fijn en verdeel over de Nutella. Leg de andere plak kerstboombladerdeeg erop. Druk de zijkanten een beetje aan.
Snijd met een uitsteekvorm een ster uit een restje van het bladerdeeg en plak deze op het bovenste puntje van de kerstboom, als piek. Laat de stam van onder tot boven heel, en maak horizontale inkepingen waardoor er takken ontstaan van 1½ cm breed. Draai de repen – de takken – in een spiraal een paar keer rond.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk de kerstboom met de bakkwast.
Bak de kerstboom in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en verkruimel de gevriesdroogde aardbeien erboven. Verdeel de blaadjes van de munt erover.
Kerstboom van bladerdeeg met Nutella, hazelnoot en aardbeien
Instructievideo - 00:40 min.
Chocokerstboom met hazelnoot en aardbeien
Ook een showstopper bij de kerstbrunch? Komt goed met dit verrukkelijke recept.

null porties
230 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de twee rollen bladerdeeg op elkaar en snijd er een zo groot mogelijke kerstboom uit. Begin hiervoor onderaan. Maak eerst een stam en werk naar de zijkanten toe voor de onderkant van de takken. Houd de onderkant van de takken zo breed mogelijk en snijd vanaf de zijkanten schuin omhoog naar de middelste hoogste punt. Leg 1 van de twee vormen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Roer de Nutella los met een vork en verdeel met de achterkant van een lepel over de kerstboom, neem ook de steel mee. Laat 1 cm van de randen vrij. Hak de hazelnoten fijn en verdeel over de Nutella. Leg de andere plak kerstboombladerdeeg erop. Druk de zijkanten een beetje aan.
Snijd met een uitsteekvorm een ster uit een restje van het bladerdeeg en plak deze op het bovenste puntje van de kerstboom, als piek. Laat de stam van onder tot boven heel, en maak horizontale inkepingen waardoor er takken ontstaan van 1½ cm breed. Draai de repen – de takken – in een spiraal een paar keer rond.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk de kerstboom met de bakkwast.
Bak de kerstboom in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en verkruimel de gevriesdroogde aardbeien erboven. Verdeel de blaadjes van de munt erover.
algemeen:Maak van de restjes bladerdeeg nog meer sterren en vul ze net als met de kerstboom met Nutella. Bak ze mee in de oven en serveer erbij!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)540 g vers bladerdeeg
4 el Nutella hazelnootpasta
20 g hazelnoten
1 middelgroot ei
10 g gevriesdroogde aardbeien
2 takjes verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier