Cho­co­kerst­boom met ha­zel­noot en aard­bei­en

Ook een showstopper bij het kerstontbijt? Komt goed met dit verrukkelijke recept.

  • brunch
  • 12 stuks
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(0) waardeer
brunch Ook een showstopper bij het kerstontbijt? Komt goed met dit verrukkelijke recept. 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de twee rollen bladerdeeg op elkaar en snijd er een zo groot mogelijke kerstboom uit. Begin hiervoor onderaan. Maak eerst een stam en werk naar de zijkanten toe voor de onderkant van de takken. Houd de onderkant van de takken zo breed mogelijk en snijd vanaf de zijkanten schuin omhoog naar de middelste hoogste punt. Leg 1 van de twee vormen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Roer de Nutella los met een vork en verdeel met de achterkant van een lepel over de kerstboom, neem ook de steel mee. Laat 1 cm van de randen vrij. Hak de hazelnoten fijn en verdeel over de Nutella. Leg de andere plak kerstboombladerdeeg erop. Druk de zijkanten een beetje aan.
  3. Snijd met een uitsteekvorm een ster uit een restje van het bladerdeeg en plak deze op het bovenste puntje van de kerstboom, als piek. Laat de stam van onder tot boven heel, en maak horizontale inkepingen waardoor er takken ontstaan van 1½ cm breed. Draai de repen – de takken – in een spiraal een paar keer rond.
  4. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk de kerstboom met de bakkwast.
  5. Bak de kerstboom in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en verkruimel de gevriesdroogde aardbeien erboven. Verdeel de blaadjes van de munt erover.

Tip:

Maak van de restjes bladerdeeg nog meer sterren en vul ze net als met de kerstboom met Nutella. Bak ze mee in de oven en serveer erbij!

video

Kerst­boom van bla­der­deeg met Nu­tel­la, ha­zel­noot en aard­bei­en

leuk-snel - 00:40 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 21 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
December 2019

Chocokerstboom met hazelnoot en aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­kerst­boom met ha­zel­noot en aard­bei­en

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 540 g vers bladerdeeg

Leg de twee rollen bladerdeeg op elkaar en snijd er een zo groot mogelijke kerstboom uit.

3
3

Begin hiervoor onderaan. Maak eerst een stam en werk naar de zijkanten toe voor de onderkant van de takken.

4
4

Houd de onderkant van de takken zo breed mogelijk en snijd vanaf de zijkanten schuin omhoog naar de middelste hoogste punt.

5
5

Leg 1 van de twee vormen op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 4 el Nutella hazelnootpasta

Roer de Nutella los met een vork en verdeel met de achterkant van een lepel over de kerstboom, neem ook de steel mee. Laat 1 cm van de randen vrij.

7
7
  • 20 g hazelnoten

Hak de hazelnoten fijn en verdeel over de Nutella. Leg de andere plak kerstboombladerdeeg erop. Druk de zijkanten een beetje aan.

8
8

Snijd met een uitsteekvorm een ster uit een restje van het bladerdeeg en plak deze op het bovenste puntje van de kerstboom, als piek.

9
9

Laat de stam van onder tot boven heel, en maak horizontale inkepingen waardoor er takken ontstaan van 1½ cm breed.

10
10

Draai de repen – de takken – in een spiraal een paar keer rond.

11
11
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk de kerstboom met de bakkwast.

12
12

Bak de kerstboom in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar.

13
13
  • 10 g gevriesdroogde aardbeien
  • 2 takjes verse munt

Neem uit de oven en verkruimel de gevriesdroogde aardbeien erboven. Verdeel de blaadjes van de munt erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.