bewaar
Sandwich cookies met hazelnoot
Sandwich cookies met hazelnoot
bewaar

Sandwich cookies met hazelnoot

Dit zijn pas koeken! Dubbeldekkers die ook nog eens dubbel zo lekker smaken.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur 35 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

10 porties

60 g

ongezouten roomboter

75 g

lichte basterdsuiker

50 g

fijne kristalsuiker

1

middelgroot ei

125 g

zelfrijzend bakmeel

175 g

duo hazelnootpasta

75 g

hazelnoten

Dit heb je nodig

  • grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat

  • bakpapier

Dit zijn pas koeken! Dubbeldekkers die ook nog eens dubbel zo lekker smaken.

Aan de slag

1

Meng de boter, basterd­- en kristalsuiker met een handmixer. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Zeef het bakmeel en spatel met een snufje zout door het mengsel.

2

Verdeel het deeg over 2 kommen. Spatel de cacaopoeder en 2 el hazelnootpasta (per 10 koekjes) door één helft. Dek al het deeg af met vers­ houdfolie. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de hazelnoten fijn en verdeel over een bord.

4

Verdeel elke helft deeg in balletjes, rol deze door de hazelnoot en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten. Druk de donkere balletjes iets platter. Bak net onder en boven het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege. Laat ca. 30 min. afkoelen.

5

Bestrijk de donkere koekjes met de rest van de hazel­nootpasta. Duw er een licht koekje op.