bewaar
Varkenshaas champignon-roomsaus
Varkenshaas champignon-roomsaus
bewaar

Varkenshaas champignon-roomsaus

Tip: het varkenshaasje mag best een beetje rosé zijn vanbinnen, lekker mals.

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

scharrelvarkenshaas

30 g

ongezouten roomboter

250 g

kastanjechampignon

50 ml

medium sherry

250 ml

bospaddenstoelenfond

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Tip: het varkenshaasje mag best een beetje rosé zijn vanbinnen, lekker mals.

Aan de slag

1

Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog 8 min. Keer regelmatig.

2

Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Bak de champignons 5 min. in het achtergebleven bakvet. Draai het vuur lager en voeg de sherry aan de champignons toe.

3

Voeg de paddenstoelenfond toe en laat op hoog vuur 5 min. koken. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot sausdikte. Dit duurt ca. 4 min. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de varkenshaas met de saus. Snijd het vlees voor serveren eventueel in plakjes.

bereidingstipKinderen aan het kerstdiner? Laat dan de sherry weg in de saus.