Var­kens­haas cham­pig­non-room­saus

Tip: het varkenshaasje mag best een beetje rosé zijn vanbinnen, lekker mals.

(10) waardeer
hoofdgerecht Tip: het varkenshaasje mag best een beetje rosé zijn vanbinnen, lekker mals. 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog 8 min. Keer regelmatig.
  2. Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Bak de champignons 5 min. in het achtergebleven bakvet. Draai het vuur lager en voeg de sherry aan de champignons toe.
  3. Voeg de paddenstoelenfond toe en laat op hoog vuur 5 min. koken. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot sausdikte. Dit duurt ca. 4 min. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de varkenshaas met de saus. Snijd het vlees voor serveren eventueel in plakjes.

bereidingstip:

Kinderen aan het kerstdiner? Laat dan de sherry weg in de saus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 5 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas champignon-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas cham­pig­non-room­saus

1
1
  • 600 g scharrelvarkenshaas

Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog 8 min. Keer regelmatig.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons

Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes.

4
4

Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder een stuk aluminiumfolie of een deksel.

5
5
  • 50 ml medium sherry

Bak de champignons 5 min. in het achtergebleven bakvet. Draai het vuur lager en voeg de sherry aan de champignons toe.

6
6
  • 250 ml bospaddenstoelenfond
  • 125 ml verse slagroom

Voeg de paddenstoelenfond toe en laat op hoog vuur 5 min. koken. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot sausdikte.

7
7

Dit duurt ca. 4 min. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.

8
8

Serveer de varkenshaas met de saus. Snijd het vlees voor serveren eventueel in plakjes.

bereidingstip:

Kinderen aan het kerstdiner? Laat dan de sherry weg in de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.