Varkenshaas champignon-roomsaus
Tip: het varkenshaasje mag best een beetje rosé zijn vanbinnen, lekker mals.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g scharrelvarkenshaas
- 30 g ongezouten roomboter
- 250 g kastanjechampignons
- 50 ml medium sherry
- 250 ml bospaddenstoelenfond
- 125 ml verse slagroom
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog 8 min. Keer regelmatig.
- Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder een stuk aluminiumfolie of een deksel. Bak de champignons 5 min. in het achtergebleven bakvet. Draai het vuur lager en voeg de sherry aan de champignons toe.
- Voeg de paddenstoelenfond toe en laat op hoog vuur 5 min. koken. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot sausdikte. Dit duurt ca. 4 min. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de varkenshaas met de saus. Snijd het vlees voor serveren eventueel in plakjes.
bereidingstip:
Kinderen aan het kerstdiner? Laat dan de sherry weg in de saus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 36 g
-
koolhydraten 5 g
waarvan suikers 3 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 440 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Varkenshaas champignon-roomsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Varkenshaas champignon-roomsaus
- 600 g scharrelvarkenshaas
Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en zout.
- 30 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak het vlees nog 8 min. Keer regelmatig.
- 250 g kastanjechampignons
Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes.
Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder een stuk aluminiumfolie of een deksel.
- 50 ml medium sherry
Bak de champignons 5 min. in het achtergebleven bakvet. Draai het vuur lager en voeg de sherry aan de champignons toe.
- 250 ml bospaddenstoelenfond
- 125 ml verse slagroom
Voeg de paddenstoelenfond toe en laat op hoog vuur 5 min. koken. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot sausdikte.
Dit duurt ca. 4 min. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de varkenshaas met de saus. Snijd het vlees voor serveren eventueel in plakjes.
bereidingstip:
Kinderen aan het kerstdiner? Laat dan de sherry weg in de saus.