Varkenshaas met paddenstoelen-roomsaus
Met een varkenshaasje scoor je altijd. Lekker met deze romige saus!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 380 ml paddenstoelenfond in pot
- 250 g fijne soepgroente
- 150 g AH Feestfavoriet paddenstoelentrio
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 ml medium sherry
- 125 ml verse slagroom
- 2 scharrelvarkenshaas
Advertentie
Bereiden
- Doe de fond met de soepgroente in een steelpan en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op middelhoog vuur zodat de fond inkookt en de groentesmaken erin trekken. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Verwijder de stelen van de shiitakes en snijd vervolgens de grotere shiitakes in plakjes.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager en blus af met de sherry. Schenk als het vocht verdampt is de fond door een zeef bij de paddenstoelen. Laat 3 min. inkoken op hoog vuur. Voeg de slagroom toe en laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. tot het vlees bijna gaar is. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Schenk ondertussen de saus bij het achter gebleven bakvet in de koekenpan en verwarm. Serveer het vlees met de saus.
bereidingstip:
Je kunt de saus (stap 1+ 2) twee dagen van tevoren bereiden.
bereidingstip:
Eten er kinderen mee? Dan kun je de sherry helemaal weglaten. Je hoeft hem niet te vervangen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 380 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 600 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Varkenshaas met paddenstoelen-roomsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Varkenshaas met paddenstoelen-roomsaus
- 380 ml paddenstoelenfond in pot
- 250 g fijne soepgroente
Doe de fond met de soepgroente in een steelpan en breng aan de kook.
Laat 15 min. koken op middelhoog vuur zodat de fond inkookt en de groentesmaken erin trekken.
- 150 g AH Feestfavoriet paddenstoelentrio
Maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Verwijder de stelen van de shiitakes en snijd vervolgens de grotere shiitakes in plakjes.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur.
- 50 ml medium sherry
Zet het vuur lager en blus af met de sherry. Schenk als het vocht verdampt is de fond door een zeef bij de paddenstoelen.
- 125 ml verse slagroom
Laat 3 min. inkoken op hoog vuur. Voeg de slagroom toe en laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 25 g ongezouten roomboter
- 2 scharrelvarkenshaas
Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en eventueel zout.
Bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. tot het vlees bijna gaar is.
Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Schenk ondertussen de saus bij het achter gebleven bakvet in de koekenpan en verwarm. Serveer het vlees met de saus.
bereidingstip:
Je kunt de saus (stap 1+ 2) twee dagen van tevoren bereiden.
bereidingstip:
Eten er kinderen mee? Dan kun je de sherry helemaal weglaten. Je hoeft hem niet te vervangen.