Var­kens­haas met pad­den­stoe­len-room­saus

Met een varkenshaasje scoor je altijd. Lekker met deze romige saus!

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met een varkenshaasje scoor je altijd. Lekker met deze romige saus! 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de fond met de soepgroente in een steelpan en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op middelhoog vuur zodat de fond inkookt en de groentesmaken erin trekken. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Verwijder de stelen van de shiitakes en snijd vervolgens de grotere shiitakes in plakjes.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager en blus af met de sherry. Schenk als het vocht verdampt is de fond door een zeef bij de paddenstoelen. Laat 3 min. inkoken op hoog vuur. Voeg de slagroom toe en laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. tot het vlees bijna gaar is. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Schenk ondertussen de saus bij het achter gebleven bakvet in de koekenpan en verwarm. Serveer het vlees met de saus.

bereidingstip:

Je kunt de saus (stap 1+ 2) twee dagen van tevoren bereiden.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Dan kun je de sherry helemaal weglaten. Je hoeft hem niet te vervangen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met paddenstoelen-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met pad­den­stoe­len-room­saus

1
1
  • 380 ml paddenstoelenfond
  • 250 g fijne soepgroente

Doe de fond met de soepgroente in een steelpan en breng aan de kook.

2
2

Laat 15 min. koken op middelhoog vuur zodat de fond inkookt en de groentesmaken erin trekken.

3
3
  • 150 g paddenstoelentrio

Maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Verwijder de stelen van de shiitakes en snijd vervolgens de grotere shiitakes in plakjes.

4
4
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 50 ml medium sherry

Zet het vuur lager en blus af met de sherry. Schenk als het vocht verdampt is de fond door een zeef bij de paddenstoelen.

6
6
  • 125 ml slagroom

Laat 3 min. inkoken op hoog vuur. Voeg de slagroom toe en laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 25 g boter
  • 2 scharrelvarkenshaas

Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en eventueel zout.

8
8

Bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. tot het vlees bijna gaar is.

9
9

Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

10
10

Schenk ondertussen de saus bij het achter gebleven bakvet in de koekenpan en verwarm. Serveer het vlees met de saus.

bereidingstip:

Je kunt de saus (stap 1+ 2) twee dagen van tevoren bereiden.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Dan kun je de sherry helemaal weglaten. Je hoeft hem niet te vervangen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.