bewaar
Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus
Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus
bewaar

Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus

Deze Hollandse klassieker verdient een zelfgemaakte saus. Altijd-goed-recept.

35 min. bereiden
237waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

100 g

varkenshaas

1 el

tarwebloem

1

sjalot

150 g

paddenstoelenmelange

30 g

ongezouten roomboter

200 ml

paddenstoelenbouillon van tablet

60 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • cocktailprikker

Deze Hollandse klassieker verdient een zelfgemaakte saus. Altijd-goed-recept.

Aan de slag

1

Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas dubbel zodat deze overal ongeveer even dik is en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem.

2

Snipper sjalot fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit helft van boter in een koekenpan. Bak de paddenstoelen met de sjalot op middelhoog vuur in 8 min. gaar en goudbruin.

3

Voeg bouillon toe en laat 5 min. inkoken. Voeg slagroom toe en laat ca. 8 min. op middelhoog vuur koken tot saus gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog 8 min. gaar. Keer regelmatig. Zet het vuur uit en laat de varkenshaas nog 5 min., afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Snijd de varkenshaas in plakken en schep de saus ernaast.

combinatietipHet vlees smaakt lekker met gebakken aardappelen. Je kunt er bijvoorbeeld een groene salade bij serveren.