Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus
Deze Hollandse klassieker verdient een zelfgemaakte saus. Altijd-goed-recept.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g varkenshaas
- 1 el tarwebloem
- 1 sjalot
- 150 g paddenstoelenmelange (schaaltje)
- 30 g ongezouten roomboter
- 200 ml paddenstoelenbouillon van tablet
- 60 ml verse slagroom
Keukenspullen
- cocktailprikker
Advertentie
Bereiden
- Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas dubbel zodat deze overal ongeveer even dik is en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem.
- Snipper sjalot fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit helft van boter in een koekenpan. Bak de paddenstoelen met de sjalot op middelhoog vuur in 8 min. gaar en goudbruin.
- Voeg bouillon toe en laat 5 min. inkoken. Voeg slagroom toe en laat ca. 8 min. op middelhoog vuur koken tot saus gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog 8 min. gaar. Keer regelmatig. Zet het vuur uit en laat de varkenshaas nog 5 min., afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Snijd de varkenshaas in plakken en schep de saus ernaast.
combinatietip:
Het vlees smaakt lekker met gebakken aardappelen. Je kunt er bijvoorbeeld een groene salade bij serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 30 g - natrium 990 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus
- 100 g varkenshaas
Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas dubbel zodat deze overal ongeveer even dik is en zet vast met een cocktailprikker.
- 1 el tarwebloem
- 1 sjalot
Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel door de bloem. Snipper sjalot fijn.
- 150 g paddenstoelenmelange
- 15 g ongezouten roomboter
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit boter in een koekenpan. Bak de paddenstoelen met de sjalot op middelhoog vuur in 8 min. gaar en goudbruin.
- 200 ml paddenstoelenbouillon van tablet
- 60 ml verse slagroom
Voeg bouillon toe en laat 5 min. inkoken. Voeg slagroom toe en laat ca. 8 min. op middelhoog vuur koken tot saus gebonden is.
Breng op smaak met peper en zout.
- 15 g ongezouten roomboter
Verhit boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.
Zet het vuur laag en bak de varkenshaas in nog 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Zet het vuur uit en laat de varkenshaas nog 5 min., afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Snijd de varkenshaas in plakken en schep de saus ernaast.
combinatietip:
Het vlees smaakt lekker met gebakken aardappelen. Je kunt er bijvoorbeeld een groene salade bij serveren.