Ve­ge­ta­ri­sche pad­den­stoe­len­stoof met knol­sel­de­rij­pu­ree

Goedgevuld, geurig, vooraf te maken en vegetarisch. Prachtding, zo'n vega stoof.

(18) waardeer
hoofdgerecht Goedgevuld, geurig, vooraf te maken en vegetarisch. Prachtding, zo'n vega stoof. 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Blijf goed omscheppen tot de ui bruin begint te kleuren.
  2. Doe ondertussen de funghi porcini in een kom en giet er 2/5 van het water over. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, maar houd een paar takjes achter als garnering. Halveer de verse paddenstoelen. Voeg de peen, knoflook, tijm en paddenstoelen toe aan de ui en bak 5 min. op hoogvuur mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.
  3. Laat de funghi porcini uitlekken, maar vang het vocht op en snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de sojasaus en de rest van het water toe aan de groente. Breng aan de kook en laat op laag vuur zonder de deksel op de pan 20-30 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. aan de aardappelen toe.
  5. Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 150 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg het kookvocht, de walnootolie, peper en eventueel zout aan de aardappelen en knolselderij toe en stamp fijn met de pureestamper. Verdeel de knolselderijpuree over borden en schep de paddenstoelenstoof erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 69 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische paddenstoelenstoof met knolselderijpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche pad­den­stoe­len­stoof met knol­sel­de­rij­pu­ree

1
1
  • 4 middelgrote uien
  • 300 g winterpenen

Snijd de uien in halve ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Blijf goed omscheppen tot de ui bruin begint te kleuren.

3
3
  • 15 g funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood)
  • 200 ml heet water

Doe ondertussen de funghi porcini in een kom en giet er het water over.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 7½ g verse tijm

Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, maar houd een paar takjes achter als garnering.

5
5
  • 600 g paddenstoelenmelange

Halveer de verse paddenstoelen. Voeg de peen, knoflook, tijm en paddenstoelen toe aan de ui en bak 5 min. op hoogvuur mee.

6
6
  • 2 el tarwebloem

Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.

7
7

Laat de funghi porcini uitlekken, maar vang het vocht op en snijd de gewelde paddenstoelen fijn.

8
8
  • 3 el sojasaus
  • 300 ml heet water

Voeg samen met het opgevangen vocht, de sojasaus en het water toe aan de groente.

9
9

Breng aan de kook en laat op laag vuur zonder de deksel op de pan 20-30 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

11
11

Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

12
12
  • 700 g knolselderij

Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. aan de aardappelen toe.

13
13

Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 150 ml kookvocht op (per 4 personen).

14
14
  • 3 el walnootolie

Voeg het kookvocht, de walnootolie, peper en eventueel zout aan de aardappelen en knolselderij toe en stamp fijn met de pureestamper.

15
15

Verdeel de knolselderijpuree over borden en schep de paddenstoelenstoof erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.