bewaar
Vegetarische paddenstoelenstoof met knolselderijpuree
Vegetarische paddenstoelenstoof met knolselderijpuree
bewaar

Vegetarische paddenstoelenstoof met knolselderijpuree

Goedgevuld, geurig, vooraf te maken en vegetarisch. Prachtding, zo'n vega stoof.

45 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote uien

300 g

winterpeen

2 el

milde olijfolie

15 g

funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood)

500 ml

heet water

2 tenen

knoflook

7½ g

verse tijm

600 g

paddenstoelenmelange

2 el

tarwebloem

3 el

sojasaus

1 kg

kruimige aardappel

700 g

knolselderij

3 el

walnootolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Goedgevuld, geurig, vooraf te maken en vegetarisch. Prachtding, zo'n vega stoof.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Blijf goed omscheppen tot de ui bruin begint te kleuren.

2

Doe ondertussen de funghi porcini in een kom en giet er 2/5 van het water over. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, maar houd een paar takjes achter als garnering. Halveer de verse paddenstoelen. Voeg de peen, knoflook, tijm en paddenstoelen toe aan de ui en bak 5 min. op hoogvuur mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.

3

Laat de funghi porcini uitlekken, maar vang het vocht op en snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de sojasaus en de rest van het water toe aan de groente. Breng aan de kook en laat op laag vuur zonder de deksel op de pan 20-30 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. aan de aardappelen toe.

5

Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 150 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg het kookvocht, de walnootolie, peper en eventueel zout aan de aardappelen en knolselderij toe en stamp fijn met de pureestamper. Verdeel de knolselderijpuree over borden en schep de paddenstoelenstoof erbij.