Winterpeensoep met geitenkaassaus
De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g winterpeen
- 2 takjes verse tijm
- 2 el milde olijfolie
- 400 g zoete aardappelblokjes
- 1 groentebouillontablet
- 175 ml Betsie’s volle geitenmelk
- 1 liter kokend water
- 50 g gepelde pistachenoten
- 125 g zachte geitenkaas
- 1 Boulogne stokbrood
Advertentie
Bereiden
- Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, 125 ml geitenmelk (per 4 personen) en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
- Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.
variatietip:
Je kunt in plaats van verse tijm ook 1 tl gedroogde salie gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 21 g
-
koolhydraten 90 g
waarvan suikers 11 g -
vet 25 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.240 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Winterpeensoep met geitenkaassaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Winterpeensoep met geitenkaassaus
- 600 g winterpeen
- 2 takjes verse tijm
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- 2 el milde olijfolie
- 400 g zoete aardappelblokjes
Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
- 1 groentebouillontablet
- 125 ml Betsie’s volle geitenmelk
- 1 liter kokend water
Voeg de bouillontablet, de geitenmelk en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
- 50 g gepelde pistachenoten
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
- 125 g zachte geitenkaas
- 50 ml Betsie’s volle geitenmelk
Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk.
Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat.
- 1 Boulogne stokbrood
Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.
variatietip:
Je kunt in plaats van verse tijm ook 1 tl gedroogde salie gebruiken.