Win­ter­peen­soep met gei­ten­kaas­saus

De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom.

(1) waardeer
hoofdgerecht De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, 125 ml geitenmelk (per 4 personen) en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  4. Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk. Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Je kunt in plaats van verse tijm ook 1 tl gedroogde salie gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 90 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 47-48

Winterpeensoep met geitenkaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­peen­soep met gei­ten­kaas­saus

1
1
  • 600 g winterpeen
  • 2 takjes verse tijm

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g zoete aardappelblokjes

Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 groentebouillontablet
  • 125 ml Betsie’s volle geitenmelk
  • 1 liter kokend water

Voeg de bouillontablet, de geitenmelk en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.

4
4
  • 50 g gepelde pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

5
5
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 50 ml Betsie’s volle geitenmelk

Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk.

6
6

Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat.

8
8
  • 1 Boulogne stokbrood

Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.

variatietip:

Je kunt in plaats van verse tijm ook 1 tl gedroogde salie gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.