bewaar
Romige groentegratin met kip & bieslook
Romige groentegratin met kip & bieslook
bewaar

Romige groentegratin met kip & bieslook

Een ovenschotel boordevol groente onder een dakje van smeuïge kaas; perfect voor de koudere dagen.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

winterpeen

800 g

koelverse bloemkool- en broccoliroosjes

4 el

milde olijfolie

350 g

kipfiletblokjes

2

Biologische rode uien

50 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

1 el

mosterd

2½ g

gemalen nootmuskaat

90 g

Grozette cheese sensation

15 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Een ovenschotel boordevol groente onder een dakje van smeuïge kaas; perfect voor de koudere dagen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen. Halveer in de lengte en snijd in dunne plakken. Halveer eventueel de grotere bloemkool- en broccoliroosjes en kook samen met de peen 4 min. Giet af.

2

Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de rode uien in halve ringen.

3

Verwarm de rest van de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 4-5 min. al roerend met een garde tot een dikke saus (bechamel). Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en roer door. Neem de pan van het vuur.

4

Meng de bloemkool-broccoliroosjes en wortel met de ui, kip en bechamelsaus. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5

Snijd de bieslook fijn en garneer de groentegratin voor het serverenmet de bieslook.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.