Bloem­kool­na­si met een ge­bak­ken ei­tje

Deze nasi van bloemkoolrijst is héél toevallig glutenvrij en lactosevrij.

(15) waardeer
hoofdgerecht Deze nasi van bloemkoolrijst is héél toevallig glutenvrij en lactosevrij. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok en bak het kipgehakt in 8 min krokant. Voeg na 6 min. de oosterse kruiden toe en bak mee.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de gember, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en roerbak 1 min. Doe de soepgroenten erbij en roerbak nog 3 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 min.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Serveer de nasi met de eieren erop.

bereidingstip:

Wil je een minder pittige nasi? Laat de rode peper dan weg.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolnasi met een gebakken eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­na­si met een ge­bak­ken ei­tje

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 1 el oosterse kipkruiden

Verhit de olie in een wok en bak het kipgehakt in 8 min krokant. Voeg na 6 min. de oosterse kruiden toe en bak mee.

2
2
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 350 g boerensoepgroente

Voeg de gember, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en roerbak 1 min. Doe de soepgroenten erbij en roerbak nog 3 min.

5
5
  • 800 g bloemkoolrijst

Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 min.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.

7
7

Serveer de nasi met de eieren erop.

bereidingstip:

Wil je een minder pittige nasi? Laat de rode peper dan weg.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.