bewaar
Kerstontbijt-beschuiten
Kerstontbijt-beschuiten
bewaar

Kerstontbijt-beschuiten

Moeten ze in de boom of op je bord? Deze beschuitjes zijn bijna te leuk om op te eten.

30 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

175 g

snoepgroentemix

150 g

zuivelspread light

1 tl

water

13

volkoren beschuiten

150 g

hummus rode biet

Dit heb je nodig

  • boterhamzakje

Moeten ze in de boom of op je bord? Deze beschuitjes zijn bijna te leuk om op te eten.

Aan de slag

1

Was de snoepgroenten. Halveer 2 komkommers in de lengte en snijd deze in 4 stukken. Dit worden de bovenkantjes van de kerstballen. Snijd de bovenkant van de snoeppaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in figuurtjes als versiering voor de kerstballen. Snijd een deel van de snoeptomaten in vieren en de rest in halve plakjes. Snijd eventueel de rest van de komkommers in dunne reepjes.

2

Meng de zuivelspread met water. Besmeer de helft van de beschuiten met wat bietenhummus en de helft van de beschuiten met wat zuivelspread. Doe de rest van de hummus in een groot boterhamzakje. Knip een klein puntje van een hoek onderin zodat je een klein spuitzakje krijgt. Doe dit ook met de rest van de zuivelspread.

3

Spuit als kerstbalversiering de hummus en zuivelspread op een deel van de beschuiten als rondjes of strepen. Versier de beschuiten ook met de snoepgroenten. Leg de komkommerstukjes op de inham van de beschuiten als kerstbalbovenkant.