Over­night oats met ke­fir, gem­ber en aman­del­schaaf­sel

Voor je gaat slapen 10 min. werk en de volgende ochtend direct ontbijt klaar.

(0) waardeer
nagerecht Voor je gaat slapen 10 min. werk en de volgende ochtend direct ontbijt klaar. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kefir met de havermout, kaneel en de helft van de gemberjam. Roer goed door en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin. Verdeel het kefirmengsel over 2 kommen. Verdeel achtereenvolgens de rest van de jam, de vijgenstukjes en het geroosterde amandelschaafsel erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 38 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 41-42

Overnight oats met kefir, gember en amandelschaafsel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Over­night oats met ke­fir, gem­ber en aman­del­schaaf­sel

1
1
  • 500 ml Healthy People kefir melkdrink
  • 100 g havermout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 el gemberjam

Meng de kefir met de havermout, kaneel en de gemberjam.

2
2

Roer goed door en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.

3
3
  • 20 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 2 min. goudbruin.

4
4
  • 2 el gemberjam
  • 2 el vijgenstukjes

Verdeel het kefirmengsel over 2 kommen. Verdeel achtereenvolgens de rest van de jam, de vijgenstukjes en het geroosterde amandelschaafsel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.