bewaar
Volkoren tortizza’s met kip, brie & cranberrysaus
Volkoren tortizza’s met kip, brie & cranberrysaus
bewaar

Volkoren tortizza’s met kip, brie & cranberrysaus

Het zoetzure van de cranberry past goed bij de kip en het romige van de brie.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

gebroken sperziebonen

4

volkoren tortillawraps

100 g

zuivelspread naturel light

125 g

boerenbrie

3

rode uien

250 g

gerookte kipreepjes

4 el

Ocean Spray cranberrysaus

85 g

rucola

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenrooster

Het zoetzure van de cranberry past goed bij de kip en het romige van de brie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

2

Besmeer ondertussen de tortillawraps met de zuivelspread. Snijd de brie in plakken en de uien in dunne halve ringen. Verdeel de brie, ⅔ van de ui en de kipreepjes over de tortilla’s. Verdeel de tortilla’s over de 2 ovenroosters en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig tot tortizza’s.

3

Verdeel de cranberrysaus en een handje rucola over de tortizza’s. Snijd deze elk in 4 punten. Meng de sperziebonen met de rest van de ui, de rest van de rucola, de olie, peper en eventueel zout. Serveer de bonensalade bij de tortizzapunten.