Vol­ko­ren tor­tiz­za’s met kip, brie & cran­ber­ry­saus

Het zoetzure van de cranberry past goed bij de kip en het romige van de brie.

(0) waardeer
hoofdgerecht Het zoetzure van de cranberry past goed bij de kip en het romige van de brie. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 ovenrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
  2. Besmeer ondertussen de tortillawraps met de zuivelspread. Snijd de brie in plakken en de uien in dunne halve ringen. Verdeel de brie, ⅔ van de ui en de kipreepjes over de tortilla’s. Verdeel de tortilla’s over de 2 ovenroosters en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig tot tortizza’s.
  3. Verdeel de cranberrysaus en een handje rucola over de tortizza’s. Snijd deze elk in 4 punten. Meng de sperziebonen met de rest van de ui, de rest van de rucola, de olie, peper en eventueel zout. Serveer de bonensalade bij de tortizzapunten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 41-42

Volkoren tortizza’s met kip, brie & cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren tor­tiz­za’s met kip, brie & cran­ber­ry­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

3
3
  • 4 volkoren tortillawraps
  • 100 g zuivelspread naturel light

Besmeer ondertussen de tortillawraps met de zuivelspread.

4
4
  • 125 g boerenbrie
  • 3 rode uien
  • 250 g gerookte kipreepjes

Snijd de brie in plakken en de uien in dunne halve ringen. Verdeel de brie, ⅔ van de ui en de kipreepjes over de tortilla’s.

5
5

Verdeel de tortilla’s over de 2 ovenroosters en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig tot tortizza’s.

6
6
  • 4 el Ocean Spray cranberrysaus
  • 20 g rucola

Verdeel de cranberrysaus en een handje rucola over de tortizza’s. Snijd deze elk in 4 punten.

7
7
  • 65 g rucola
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de sperziebonen met de rest van de ui, de rest van de rucola, de olie, peper en eventueel zout. Serveer de bonensalade bij de tortizzapunten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.