Kip kor­ma met pom­poen

Deze Indiase klassieker staat in 20 minuten op tafel!

(0) waardeer
indiaas hoofdgerecht Deze Indiase klassieker staat in 20 minuten op tafel! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg de pompoen, sperziebonen en korma toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de kip korma erover. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pappadums.

variatietip:

Je kunt de pappadums ook vervangen door mini naans garlic & coriander (pak 4 stuks, Patak’s).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 80 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 47-48

Kip korma met pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip kor­ma met pom­poen

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 380 g kipdijfilet

Halveer ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren.

3
3
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 450 g Patak's kormasaus

Voeg de pompoen, sperziebonen en korma toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan.

5
5

Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de kip korma erover.

6
6
  • 4 el gebakken uitjes
  • 8 Patak's pappadum naturel

Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pappadums.

variatietip:

Je kunt de pappadums ook vervangen door mini naans garlic & coriander (pak 4 stuks, Patak’s).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.