bewaar
Kip korma met pompoen
Kip korma met pompoen
bewaar

Kip korma met pompoen

Deze Indiase klassieker staat in 20 minuten op tafel!

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

middelgrote uien

380 g

kipdijfilet

1 el

arachideolie

400 g

koelverse pompoenstukjes

400 g

gebroken sperziebonen

450 g

Patak's kormasaus

4 el

gebakken uitjes

8

Patak's pappadum naturel

Deze Indiase klassieker staat in 20 minuten op tafel!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Halveer ondertussen de uien en snijd in halve ringen. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Voeg de pompoen, sperziebonen en korma toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan.

4

Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de kip korma erover. Garneer met de gebakken uitjes en serveer met de pappadums.

variatietipJe kunt de pappadums ook vervangen door mini naans garlic & coriander (pak 4 stuks, Patak’s).

Kip korma met pompoen

Deze Indiase klassieker staat in 20 minuten op tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig