bewaar
Tortillataart
Tortillataart
bewaar

Tortillataart

Stapel de tortillawraps en voila: tortilla taart!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

1

rode paprika

300 g

maiskorrels in blik

4

grote tortillawraps

100 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

300 g

half-om-halfgehakt

40 g

burrito seasoning mix

100 ml

water

400 g

kidneybonen in blik

400 g

tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik

Dit heb je nodig

  • springvorm met losse bodem (Ø 26 cm)

Stapel de tortillawraps en voila: tortilla taart!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en paprika. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Leg de tortilla’s op een ovenrooster en bestrooi met de kaas. Bak de tortilla’s 5 min. goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.

2

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. Voeg de gesneden prei en paprika, de kruiden en het water toe en bak 5 min. mee. Voeg de mais, bonen en tomaten toe en roer goed door. Zet het vuur uit.

3

Leg 1 tortillawrap op de bodem van de springvorm. Schep ⅓ van het gehaktmengsel over de tortilla. Herhaal met de rest tot je een taart krijgt. Eindig met een tortillawrap.

tip

serveertipLekker met platte peterselie.