Flap­jacks met ho­ning

Hét koekje voor bij de thee, als het aan de Britten ligt.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(1) waardeer
engels gebak Hét koekje voor bij de thee, als het aan de Britten ligt. 20 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.
  2. Verwarm de suiker met de boter in een steelpan met dikke bodem tot de suiker is opgelost. Voeg het sinaasappelrasp, de pindakaas en honing toe en meng tot een egale massa. Haal van het vuur.
  3. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Doe de havermout, rozijnen, abrikozen, noten en ontbijtgranen bij het botermengsel. Roer tot het goed gemengd is en doe het geheel in de ovenschaal. Druk goed aan. Zet 30 min. in de oven.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet dan nog 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de flapjacks uit de ovenschaal en snijd in repen van 3 x 5 cm.

combinatietip:

Maak de flapjacks extra lekker met een laagje bosbessenconfiture van d’arbo.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Flapjacks met honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flap­jacks met ho­ning

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 1 sinaasappel

Bedek de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.

3
3
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 125 g ongezouten roomboter

Verwarm de suiker met de boter in een steelpan met dikke bodem tot de suiker is opgelost.

4
4
  • 125 g pindakaas
  • 50 g D'arbo boshoning

Voeg het sinaasappelrasp, de pindakaas en honing toe en meng tot een egale massa. Haal van het vuur.

5
5
  • 50 g gewelde abrikozen zonder pit
  • 150 g ongebrande ongezouten notenmix
  • 200 g vezelrijke havermout grove vlokken
  • 50 g rozijnen
  • 30 g Eat Natural noten en zaden

Snijd de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Doe de havermout, rozijnen, abrikozen, noten en ontbijtgranen bij het botermengsel.

6
6

Roer tot het goed gemengd is en doe het geheel in de ovenschaal. Druk goed aan. Zet 30 min. in de oven.

7
7

Haal de ovenschaal uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet dan nog 2 uur in de koelkast om op te stijven.

8
8

Haal de flapjacks uit de ovenschaal en snijd in repen van 3 x 5 cm.

combinatietip:

Maak de flapjacks extra lekker met een laagje bosbessenconfiture van d’arbo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.