Ame­ri­can pan­ca­kes met pin­da­kaas en ba­naan

Dat is nog eens feest!

(1) waardeer
amerikaans nagerecht Dat is nog eens feest! 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de pancakes met de melk, eieren en zonnebloemolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de pinda’s grof en rooster in een pan zonder olie of boter 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de bananen in plakjes.
  3. Smelt de boter in een (steel)pan op middelhoog vuur. Doe de pindakaas en honing in een kom en voeg al roerend de gesmolten boter toe. Verdeel de pancakes als stapeltjes over de borden. Verdeel achtereenvolgens de pindakaassaus en plakjes banaan erover. Bestrooi met de geroosterde pinda’s.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

American pancakes met pindakaas en banaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­can pan­ca­kes met pin­da­kaas en ba­naan

1
1
  • 300 g mix voor American pancakes
  • 300 ml halfvolle melk
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 el zonnebloemolie

Bereid de pancakes met de melk, eieren en zonnebloemolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 50 g ongezouten pinda's

Hak de pinda’s grof en rooster in een pan zonder olie of boter 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 bananen

Snijd ondertussen de bananen in plakjes.

4
4
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 100 g pindakaas
  • 1 el honing

Smelt de boter in een (steel)pan op middelhoog vuur. Doe de pindakaas en honing in een kom en voeg al roerend de gesmolten boter toe.

5
5

Verdeel de pancakes als stapeltjes over de borden.

6
6

Verdeel achtereenvolgens de pindakaassaus en plakjes banaan erover. Bestrooi met de geroosterde pinda’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.