Wen­tel­teef­jes zon­der melk

Voor ontbijt? Lunch? Of toetje?

(0) waardeer
hollands nagerecht Voor ontbijt? Lunch? Of toetje? 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de suiker, de kaneel, de eieren en het water los in een diep bord. Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood door het eimengsel.
  2. Verhit de helft van de margarine in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de margarine en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin. Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en serveer op een mooie schaal.

serveertip:

Lekker met kaneelsuiker.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Wentelteefjes zonder melk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes zon­der melk

1
1
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 ml water

Klop de suiker, de kaneel, de eieren en het water los in een diep bord.

2
2
  • 8 sneetjes Liefde & Passie speltbroden

Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood door het eimengsel.

3
3
  • 20 g ongezouten plantenmargarine

Verhit de margarine in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

4
4
  • 20 g ongezouten plantenmargarine

Neem ze uit de pan, verhit de rest van de margarine en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.

5
5

Snijd de wentelteefjes schuin doormidden en serveer op een mooie schaal.

serveertip:

Lekker met kaneelsuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.