Hutspot
Hutspot maken? Dit klassieke stamppot recept hoort in iedere Hollandse keuken thuis. Uiteraard mag de rookworst niet ontbreken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1.2 kg kruimige aardappel
- 400 g middelgrote uien
- 600 g winterpenen
- 75 g ongezouten roomboter
- 1½ liter water
- 375 g rookworsten
- 100 ml halfvolle melk
- ½ tl gemalen nootmuskaat
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
- Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker met (grove) mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 21 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 13 g -
vet 41 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 800 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Hutspot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hutspot
- 1.2 kg kruimige aardappel
- 400 g middelgrote uien
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen.
- 600 g winterpenen
Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm.
- 37½ g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.
- 1½ liter water
Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
- 375 g rookworsten
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 100 ml halfvolle melk
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.
- 37½ g ongezouten roomboter
- ½ tl gemalen nootmuskaat
Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker met (grove) mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.