Chi­li con car­ne ori­gi­neel (Texas chi­li)

Deze versie van Texas Chili is voor echte durfals. Spicy, but so goooodddd.

(10) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Deze versie van Texas Chili is voor echte durfals. Spicy, but so goooodddd. 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer met hoge beker
  • braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter en rooster drie verschillende pepers uit de mix ca. 5 min. totdat ze rondom zwart geblakerd zijn. Neem uit de pan en laat afkoelen. Verwijder de steelaanzet van de pepers, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken. Doe de geroosterde pepers, chipotle peper, knoflook, suiker, komijn, azijn en tomatenpuree in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  2. Snijd ⅔ van de uien in halve ringen. Dep het vlees droog en snijd in stukken van 3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak het vlees in 2 delen in 10 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg de rest van de olie toe. Bak de gesneden uien 5 min. op laag vuur. Voeg de peperpasta en het kaneelstokje toe en bak 5 min. op laag vuur mee.
  3. Voeg het vlees toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 3 uur zonder deksel op de pan op de kleinste pit op laag vuur garen. Roer af en toe.
  4. Verwijder het kaneelstokje en snipper de laatste ui. Schep de chili in een diepe schaal en verdeel de sour cream erover. Bestrooi met de ui. Serveer de tortillachips erbij.

serveertip:

Lekker met koriander, geraspte cheddar & limoenpartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
september 2019

Chili con carne origineel (Texas chili)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne ori­gi­neel (Texas chi­li)

1
1
  • ½ bakje pepermix

Verhit de grillpan zonder olie of boter en rooster drie verschillende pepers uit de mix ca. 5 min. totdat ze rondom zwart geblakerd zijn. Neem uit de pan en laat afkoelen.

2
2

Verwijder de steelaanzet van de pepers, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken.

3
3
  • 2 chipotle pepers in adobo saus in blik
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el gemalen komijn
  • 3 el azijn
  • 4 el tomatenpuree

Doe de geroosterde pepers, chipotle peper, knoflook, suiker, komijn, azijn en tomatenpuree in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4
4
  • 2 rode uien
  • 1 kg rib-runderlap

Snijd de uien in halve ringen. Dep het vlees droog en snijd in stukken van 3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 el arachideolie

Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak het vlees in 2 delen in 10 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg de rest van de olie toe.

6
6
  • 1 kaneelstokje

Bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de peperpasta en het kaneelstokje toe en bak 5 min. op laag vuur mee.

7
7
  • 2 AH rundvleesbouillontablet
  • 1 liter water

Voeg het vlees toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Voeg het water toe en breng aan de kook.

8
8

Laat 3 uur zonder deksel op de pan op de kleinste pit op laag vuur garen. Roer af en toe.

9
9
  • 1 rode ui

Verwijder het kaneelstokje en snipper de laatste ui.

10
10
  • 125 ml sour cream
  • 150 g tortillachips naturel

Schep de chili in een diepe schaal en verdeel de sour cream erover. Bestrooi met de ui. Serveer de tortillachips erbij.

serveertip:

Lekker met koriander, geraspte cheddar & limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.