bewaar
Stamppot rauwe andijvie
Stamppot rauwe andijvie
bewaar

Stamppot rauwe andijvie

Stimpe stamp met krokante spekjes... Love it!

30 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

250 g

gerookte spekreepjes

500 g

fijngesneden andijvie

½ tl

gemalen nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • pureestamper

Stimpe stamp met krokante spekjes... Love it!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

2

Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Voeg het spekvet en eventueel kookvocht toe. Schep er de andijvie door. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de stamp over borden. Verdeel er de spekjes over.

serveertipLekker met mascarpone voor een extra smeuïge stamp. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.