bewaar
Traybake harissakip
Traybake harissakip
bewaar

Traybake harissakip

Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

pommes rouges

6

sjalotten

1 bol

knoflook

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

2 el

olijfolie

5 el

Souq rozenharissa

345 g

AH Biologisch kipdijfilet

500 g

romaatjes

7½ g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in parten. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de bol knoflook overlangs. Laat het potje Kalamata-olijven uitlekken. Doe de olie in een kom en meng met de rozenharissa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Voeg de kipdijfilets, de aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflookhelften en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.

3

Bak 30 min. in het midden van de oven tot de kip en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Snijd ondertussen de peterselie grof en verdeel voor serveren over de bakplaat.